Provinciehuis kleurt 1 april blauw

Het provinciehuis zal maandag 1 april blauw kleuren
Het provinciehuis zal maandag 1 april blauw kleuren
Foto:

Geen grap: het Brabantse provinciehuis wordt op maandag 1 april blauw verlicht. Dit gebeurt op verzoek van de Royal Canadian Air Force (RCAF), die op deze datum het honderdjarig bestaan viert.

Blauw is de huiskleur van de RCAF. De Canadese bevrijders hebben een belangrijke rol gespeeld in de bevrijding van Brabant, zeker ook in het westelijke deel van de provincie. Reden genoeg om het provinciehuis op 1 april blauw te verlichten en stil te staan bij de herdenking van honderd jaar RCAF, de Koninklijke Canadese luchtmacht.

De RCAF werd opgericht als zelfstandig luchtwapen op 1 april 1924. In Canada wordt dit gedenkwaardige jubileum groots gevierd met onder andere herdenkingen en luchtshows. Maar ook de rest van de wereld heeft aandacht hiervoor: tot nu toe hebben meer dan driehonderd locaties in 21 landen hiervoor hun medewerking toegezegd. Zo zal maandag bijvoorbeeld ook het Brabantse Slot Loevestein blauw kleuren.

Wereldrecord
Het organisatieteam voor het eeuwfeest van de RCAF streeft met dit verlichtingsproject naar een wereldrecord voor het Guinness Book of Records. Het huidige record staat op 38, in 2010 behaald door cosmeticaconcern Estee Lauder Companies voor hun borstkankercampagne.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen