Facebookpagina ‘Dongen in Foto’s’ groeit maar door

Foto:

Tweeënhalf jaar na de voorzichtige opstart is de  Facebookpagina ‘Dongen in Foto’s’ inmiddels een begrip in en ver buiten ons dorp. Bijna 3.500 mensen genieten dagelijks van de bijdragen van hun medeleden. En het einde van de groei is nog lang niet in zicht.

Sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw woont Gerda Brands-Nieuwenhuis, beheerder van de facebookpagina ‘Dongen in Foto’s, in Dongen. “Een prachtig dorp met veel mooie plekjes en een rijke geschiedenis” aldus Gerda, ‘maar ik vond dat daar maar weinig aandacht voor was, terwijl er zeker genoeg moois te zien is in Dongen”.  Zo’n tweeënhalf jaar geleden besloot Gerda daarom een Facebookpagina aan te maken met de naam ‘Dongen in foto’s’. Na een aarzelend begin werden steeds meer Dongenaren lid van deze pagina, die inmiddels uitgegroeid is tot een plek waar inmiddels bijna 3.500 leden dagelijks genieten van mooie beelden en verhalen over oud én nieuw Dongen. Dagelijks komen er leden bij en inmiddels wordt Gerda bij het beheer van de facebookpagina ondersteund door Hanny Christ- van den Meerendonk

“Als buitenstaander zie je wellicht meer de schoonheid van Dongen” vertellen Gerda en Hanny. “Als je ergens geboren en getogen bent, raak je er aan gewend en zie je de bijzondere dingen niet altijd meer. We merken dat ‘Dongen in Foto’s’ duidelijk in een behoefte voorziet want er komen dagelijks aanvragen binnen van mensen die lid willen worden om ook foto’s te plaatsen, of wellicht gewoon om te genieten van wat andere leden hebben geplaatst.”

De termen ‘oud’ en ‘nieuw’ zijn onmiskenbaar van toepassing  op de facebookpagina ‘Dongen in Foto’s’. Van foto’s uit begin vorige eeuw (of zelfs nog ouder) tot  een regelmatige update van de nieuwbouwprojecten in Dongen en van foto’s uit de Dongense natuur tot afbeeldingen van oude – bij sommigen – bekende zaken als bedrukte tasjes van voormalige Dongense winkels …alles komt voorbij. “Wordt er weer eens ergens een zolder opgeruimd of een archief geopend, dan komen we die nostalgische foto’s en andere zaken weer tegen. Zo kom je op een laagdrempelige manier heel veel te weten over de geschiedenis van je eigen dorp. Het is ontzettend leuk dat de leden dit allemaal doen, en gezien de reacties die erop volgen wordt het door heel veel mensen gewaardeerd.”

“Je merkt dat mensen er behoefte aan hebben om iets van vroeger terug te zien; herkenning en nostalgie blijken erg belangrijk. Maar ook huidige veranderingen in de  eigen omgeving worden vastgelegd en geplaatst. Het is hartstikke fijn om te merken dat de leden er plezier in hebben, want dan is ons doel bereikt. Onze leden zijn overigens niet alleen mensen die nu in Dongen wonen hoor” zegt Gerda. “Er zijn ook veel leden die in Dongen gewoond hebben of hier hun roots hebben. Onze leden zitten verspreid over de hele wereld.”

Lid worden van ‘Dongen in Foto’s’ is heel eenvoudig: stuur een lidmaatschapsverzoek naar de beheerders  (KLIK HIER) en voor je het weet kun je meegenieten van alles wat door je medeleden geplaatst wordt. En natuurlijk wordt het ook gewaardeerd als je zelf zo nu en dan ook een bijdrage levert aan de pagina met een mooie foto, filmpje of iets anders typisch Dongens. “Want Dongen is natuurlijk wel de bindende factor van deze pagina” aldus Gerda en Hanny, die zelf ook veel plezier beleven aan het beheer van  de facebookpagina.. En zolang mensen het leuk blijven vinden gaan wij natuurlijk gewoon door met ‘Dongen in Foto’s'”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen