College ziet extra mogelijkheden om te bouwen voor Dongen

Foto: Pixabay License/Capri23auto

De woningbehoefte is groot, ook in de gemeente Dongen. Een recent onderzoek geeft aan dat in 2040 een behoefte is aan 1270 extra woningen, bovenop de 845 die de gemeente binnenstedelijk en in de kernen wil invullen.

Uitkomsten van een locatiestudie voor woningbouw in de gemeente Dongen stemmenhet college positief. Het onderzoek laat zien dat het gebied tussen de Procureurweg en de Berlagestraat in Dongen kansrijk is voor woningbouw. ‘De vraag naar woningen binnen onze gemeente zal de komende periode nog meer toenemen.’ zegt Ankie de Hoon, wethouder ruimtelijke ontwikkeling buitengebied. ‘We vinden het daarom belangrijk om te kijken naar extra mogelijkheden voor het bouwen van woningen voor onze inwoners. Op de voorkeurslocaties die het onderzoek uitwijzen willen we projectontwikkelaars de ruimte bieden om te bouwen voor Dongen.’

Locatiestudie
De locaties Noorderbunder in Dongen en de Vijf Turven in ’s Gravenmoer zijn de laatste uitbreidingslocaties die de gemeente Dongen in eigendom heeft. Daarom zijn, in een locatiestudie, vijf locaties in de gemeente onderzocht of deze geschikt zijn voor woningbouw. Door de grote vraag naar woningen is de ruimte binnen de drie kernen niet genoeg. Daarom is ook gekeken naar locaties aan de rand van de kernen.

Dorpskarakter
Het gebied tussen de Procureurweg en de Berlagestraat is volgens het onderzoek een kansrijke locatie om uit te breiden. Dit heeft ook te maken met de ligging van de locatie. Deze is namelijk dicht bij de voorzieningen. Daarnaast zou op de locatie woningbouw mogelijk zijn met daarbij het behoud van het dorpse karakter van Dongen.

Noorderbunder
Naast de voorkeurslocatie van het gebied tussen de Procureurweg en de Berlagestraat is het gebied ten noorden van de Noorderbunder als tweede locatie in beeld voor uitbreiding. ‘Daarbij is het wel belangrijk dat de natuurlijke omgeving en de groene buffer rondom de Noorderbunder Dongen behouden blijft’ geeft wethouder De Hoon aan.

Raadsvoorstel
Het college stelt aan de gemeenteraad voor in te stemmen met het raadsvoorstel over de voorkeurslocaties voor woningbouw. De gemeenteraad van Dongen bespreekt dit raadsvoorstel op 4 april tijdens de opiniërende raadsvergadering en neemt op 18 april een besluit over het voorstel. Na positief besluit van de gemeenteraad, vindt bij concrete ontwikkelplannen participatie met inwoners plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen