2e Halve Zolentrail een groot succes

Foto:

Afgelopen zaterdag 2 maart organiseerde Roparun-team het Halve Zolenlijntje voor de 2e keer de Halve Zolentrail. Start en finish was bij pannenkoekenrestaurant Koeckers in Den Hout.

Hier verzamelden zich 340 deelnemers voor deze uitdagende en zware hardloopwedstrijd. Veel Dongense en Oosterhoutse hardlopers stonden er aan de start, maar er waren ook Belgen en zelfs een loper uit Australië. Een trailrun gaat hoofdzakelijk over bospaden, mul zand en heuveltjes en is dus een ware beproeving voor de kuitspieren. Het prachtige zonnige weer, het bosgebied van Vrachelen en de schitterende locatie rondom Koeckers maakte het feestje compleet.

Ruim 40 vrijwilligers zorgden er voor dat de wedstrijd vlekkeloos verliep. Er waren door de routebouwer 2 trajecten uitgezet, een pittige 10 kilometer, maar ook een loodzware 20 kilometer lange tocht. Onderweg werden de deelnemers goed ondersteund met heerlijke versnaperingen om toch zeker de finish te kunnen halen, waar iedereen verwelkomd werd door mascotte Donkey. Maar dat was nog niet alles, iedere finisher kreeg een heerlijk Halve Zolentrail-biertje gebrouwen door de Dongense brouwerij Opener. Het was dan ook hilarisch dat Frank Wouters als eerste deelnemer van de 10 kilometer over de streep kwam. Daarmee had hij de primeur om zijn eigen gebrouwen biertje in ontvangst te nemen. Er wordt weliswaar geen echte tijdwaarneming bijgehouden, maar

Frank kwam in 49 minuten binnen, vrijwel direct gevolgd door de rapste op de 20 kilometer. Die deed er 1 uur en 19 minuten over. Dat zijn echt wel snelle lopers, maar aan de andere kant kan er ook gesteld worden dat de overige lopers gewoon heerlijk langer hebben kunnen genieten van de prachtige omgeving. De deelnemers hebben weer een mooi stukje van Brabant te zien gekregen,
met de uitgestrekte bossen en de zandverstuivingen. Daarnaast kreeg de organisatie veel waardering en complimenten van de deelnemers, zoals: “Hier kunnen de grote evenementen nog wel iets van leren” en “Perfect uitgezette route”.

De Halve Zolentrail is een sponsorloop waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. In dit geval natuurlijk de Roparun. Het Halve Zolenlijntje probeert via allerlei acties veel geld binnen te halen voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Door het organiseren van deze trail kan er maar liefst 7.000 euro overgemaakt worden aan de Roparun.

Op zaterdag 18 mei start vanuit Frankrijk de Roparun om uiteindelijk op Pinkstermaandag in Rotterdam aan te komen. Op  zondagmiddag/avond doet ’s werelds langste estafettehardloopwedstrijd Dongen aan. ATV Atledo organiseert samen met het Halve Zolenlijntje de Doorkomst door Dongen. Op de feestlocatie van Atledo aan de Hertog Janstraat staat een gigantische feesttent waar iedereen kan genieten van vele optredens, heerlijk eten en een lekker drankje. Alle teams kunnen daar worden toegejuicht als zij over de catwalk dwars door de tent gaan. Bij de vorige 2 edities viel de gemeente Dongen in de prijzen, de lopers vonden dit één van
de leukste 3 doorkomsten van Nederland! Het totale prijzengeld van € 13.000 werd geschonken aan inloophuis Poppy’s en de Hospice Dongen.

Wilt u als bedrijf een financiële bijdrage leveren aan de Doorkomst door Dongen en de Roparun, neem dan contact met [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen