Zet ook de afvalhelden in het zonnetje!

Foto:

Van 4 tot en met 10 maart 2024 zetten we alle Dongense afvalhelden in het zonnetje! Zij halen dagelijks het vuilnis op, houden straten schoon en helpen je op de milieustraat.

Kleurplaatactie

Laat jij jouw afvalhelden ook weten dat je blij met ze bent? Doe mee met de kleurplaatactie! Ga aan de slag met je zoon, dochter, neefje, nichtje, kleinkind of buurkind. Hang de ingekleurde kleurplaat vanaf 4 maart voor het raam en zet zo de afvalhelden in het zonnetje. De kleurplaat vind je bij de infokrant van 22 februari, maar kun je ook downloaden op www.dongen.nl/afval en zelf uitprinten. Of haal de kleurplaat op bij het gemeentehuis. Heb jij de mooiste kleurplaat gemaakt? Wie weet win jij dan wel een ritje met de afvalhelden op de afvalwagen!

Help de afvalhelden

Ook de rest van het jaar kan jij je waardering voor de afvalhelden tonen. En dat is helemaal niet moeilijk! Je helpt de afvalhelden al ontzettend door het door jou afval goed aan te bieden. Hieronder een aantal tips:

  • Voorkom zo veel mogelijk afval, bijvoorbeeld door herbruikbare verpakkingen te gebruiken, producten te repareren of ze als tweedehands te (ver)kopen.
  • Heb je geen papiercontainer? Pak dan je papier goed in, zodat het niet wegwaait.
  • Vul je container niet met zware dingen. Zo voorkom je niet alleen dat jouw container niet geleegd wordt, maar ook een blessure.
  • Lever elektrisch afval (alles met een stekker of -plek voor- een batterij) in bij een van de Wecycle inleverpunten.
  • Lever je lege batterijen in bij winkels die batterijen verkopen, zoals de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In lege batterijen zitten waardevolle metalen die goed te recyclen zijn.
  • Zet de container met de greep naar de straat. Dan kan de afvalheld snel weer door.
  • Sluit de afvalzakken goed af, zo kunnen dieren er niet bij én voorkom je dat jouw goed gescheiden afval eindigt als zwerfafval.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen