Roparun komt weer door Dongen

Foto:

Toen de Roparun in 2022 voor het eerst door Dongen kwam, werd dat uniek genoemd. In het Pinksterweekend van dit jaar doet de Roparunkaravaan echter voor het derde achtereenvolgende jaar Dongen aan. ’t Halve Zolenlijntje en Atledo zijn al ver gevorderd met de voorbereidingen voor een feestelijke doorkomst.

Keerpunt Dongen
Dit jaar vertrekt de Roparun voor het eerst sinds 2019 weer vanuit Frankrijk. Starten vanuit Parijs lukt dit jaar nog niet, omdat daar deze zomer de Olympische spelen georganiseerd worden. Er is uitgeweken naar een startterrein dat zo’n 150 km ten noorden van Parijs ligt. Dit geeft de mogelijkheid om na Antwerpen in een vrijwel rechte lijn naar Dongen te lopen. Dongen is een keerpunt op weg naar Rotterdam. Dongen staat op de Roparunkaart na twee grandioze doorkomsten. Er wordt iets van ons dorp verwacht.

Atledo
Al met al genoeg redenen dus om op zondag 19 mei een schitterende doorkomst te organiseren voor de 171 Roparunteams. Atledo zet weer een feesttent met een podium, professioneel geluid en belichting. Een reeks artiesten gaat zorgen voor een feest waarover nog lang gesproken gaat worden. ’t Halve Zolenlijntje is ATV Atledo erg dankbaar voor haar inzet en enthousiasme.

Partners
De looproute loopt zeker niet linea recta door het dorp. Als de lopers vanuit de Eindsestraat en de Sint Jozefstraat op het Looiersplein komen, worden ze door het Park Vredeoord geleid. Van daaruit gaat de route via de Hoge Ham, de Gasthuisstraat en de Kardinaal van Rossumstraat op weg naar Atledo. De organisatie hoopt op mooi Pinksterweer zodat het aanmoedigen vanaf de terrassen een feestje wordt.

Een feest van een dergelijke grootte en kwaliteit kan niet zonder veel vrijwilligers maar zeker ook niet zonder sponsoren. De naam van een bedrijf verbinden aan dit evenement betekent veel positieve exposure. Er is een bidbook ontwikkeld waarin alle mogelijkheden uitgewerkt zijn. Via www.halvezolenlijntje.nl is het gemakkelijk contact opnemen hierover.

’t Halve Zolenlijntje
De bedoeling is dus om een feestelijke avond te organiseren waarbij alle Dongenaren betrokken worden. Maar is meer aan de hand dan alleen feest en sport. De Roparunners rennen niet zo maar 530 km non-stop naar Rotterdam. Hun doel is zoveel mogelijk geld te genereren voor het goede doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Dat doet ’t Halve Zolenlijntje door zelf heel veel activiteiten te organiseren. Het eerstvolgende evenement is de Halve Zolentrail. Deze trailrun van 10 of 20 km zal gelopen worden op zaterdagmiddag 2 maart over de mooie Vrachelse heide. Enkele honderden lopers hebben zich hiervoor al ingeschreven. Maar ook voor laatbeslissers is er nog ruimte. Dat kan heel gemakkelijk via www.halvezolentrail.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen