Team ‘GOOD WOOD?’ wint Dongense Houthakkampioenschappen

Foto:

Op zondag 28 januari 2024 kwamen houthakliefhebbers uit heel Dongen en omgeving samen op het recreatieterrein van Brouwerij OPENER voor de jaarlijkse Dongense Houthakkampioenschappen.

Het evenement, dat dit jaar voor de 4e keer werd georganiseerd, leverde dit jaar een reeds bekende winnaar op: Team ‘GOT WOOD?’. Zij maakten met slechts 1 punt verschil gehakt van hun tegenstanders. In een dag vol adrenaline en houthakactie toonden de 12 deelnemende teams hun vaardigheden in het klieven, zagen en bewerken van houtblokken. Het publiek werd, naast een heerlijk zonnetje, getrakteerd op een indrukwekkend schouwspel van kracht, precisie en vooral teamwork.

De winnaars

De beste houthakkers
Team ‘GOT WOOD?’ onderscheidde zich van de concurrentie met hun uitzonderlijke vaardigheden en vastberadenheid. Aangekleed door een sponsor en voorzien van vlaggen waren de heren duidelijk herkenbaar op het terrein. Met een perfecte mix van ervaring en enthousiasme wisten ze de houthakkampioenschappen naar zich toe te trekken en zichzelf tot de kampioenen van 2024 te kronen. Nummer 2, ‘Hak & Bar’ bleef daardoor helaas dit jaar met lege handen achter.

Eervolle vermelding ging naar ‘de Biermeskus Gehakt’. Zij wonnen de prijs voor het best aangeklede team. Daarnaast waren er natuurlijk voor alle teams lovende woorden voor hun deelname, zeker bij de in ruime getalen aanwezige supporters. Het was ook voor hen goed vertoeven tussen de vuurkorven met deze perfecte omstandigheden.

de Biermeskus Gehakt

Een mooi schouwspel
De Dongense Houthakkampioenschappen trokken niet alleen lokale deelnemers, maar ook toeschouwers en fans vanuit de hele regio. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een traditie die de teams samenbrengt voor een mooie krachtmeting aan het begin van het jaar.

De organisator, Bierbrouwerij OPENER, bedankt alle deelnemende teams en de vele vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van de Dongense Houthakkampioenschappen van 2024. Ook de professionele boomrooier, die zelfs zorgde voor de vers gezaagde houten overwinningsbokaal. Het evenement kijkt nu uit naar een nóg spannender en groter spektakel in de komende jaren. De volgende editie zal volgens traditie georganiseerd worden op de 4e zondag van januari; en wel op 26 januari 2025.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen