Rob Verkooijen oppersauwelaar 2024 (met fotoreportage)

Rob Verkooijen is zaterdag door Prins Andreo LX uitgeroepen tot oppersauwelaar van 2024. Tevens won Rob voor de derde achtereenvolgende avond de publieksprijs.

Met zijn ijzersterke creatie ‘Pa drinkt ut schèl eraaf’ was Rob Verkooijen dit jaar heer en meester in de ton. Tom Mijnders won de tweede prijs voor zijn rol als Gòofke ut Filosòofke. Marie Claire, gespeeld door Trea van Kuijk, veroverde de derde prijs. De vierde plaats werd gedeeld door debutante Liese Kimenai als Truus Import Peej, Jan Kennekens als Dun Engelbewaorder, Jelger Elzinga als Bennie Blind, Josine Severijns als Engel Sientje en Erwin van Empel als Hulpsinterklaas.

Presentator Peter Verharen presenteerde de optredens gedurende de avond  op een aangename wijze. Na de opkomst van Prins Andreo LX en zijn gevolg warmden René en Rik Broeders de zaal prima op met een afwisseling van klassiekers en Lamme Frans. Het niveau van de sauwelavonden bereikte wederom grote hoogten, en het publiek genoot volop van de scherpe grappen en hilarische woordspelingen met Rob Verkooijen dus als uiteindelijke winnaar. Rob mag zich voor de derde keer een jaar lang ‘Oppersauwelaar van ’t Peeënrijk’ noemen en ontving de bijbehorende wisseltrofee uit handen van Prins Andreo LX. Het aantal publieksprijzen dat Rob in de loop der jaren heeft bijeen gesauweld, stijgt met de drie prijzen van de afgelopen dagen naar 14. Daarmee staat Verkooijen op die lijst op eenzame hoogte.

Een uitgebreide fotoreportage van de zaterdagsauwel vind je in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen