Succesvolle eerste Olympia’60 Jeugd Voetbalquiz

Foto:

Olympia’60 kent al 15 edities van de Voetbalquiz. Deelnemers van de “grote” quiz, Jonas en Marc, vonden het hoog tijd om hiervan ook een jeugdeditie te maken. Samen met de evenementencommissie pakten zij deze handschoen op, met de eerste Olympia’60 Jeugd Voetbalquiz als resultaat.

De aanmeldingen vooraf kwamen wat aarzelend binnen. Niet vreemd voor een nieuw opgezette activiteit. Gesteund door de voetballoze periode als gevolg van afgelastingen, was er uiteindelijk een mooie opkomst. Zestien koppels, variërend van JO-10 tot en met JO-16, gingen met elkaar de strijd aan. In drie voorronden en een finaleronde werden de koppels getest op weetjes en feitjes van Olympia’60 en (inter)nationaal voetbal.

De vragen waren natuurlijk afgestemd op de doelgroep en zodoende passeerde er zaken over videogame FIFA24 en voetballers die een rapnummer hadden uitgebracht. En hoe jong de deelnemers dan ook, ook historische feitjes werden bevraagd. En als het te moeilijk werd, had quizmaster Jonas de gouden tip om hetzelfde te doen als op school, “gok maar wat het meest logisch lijkt”.

Tussen de rondes door werden de deelnemers getrakteerd op chips, snoep en snacks. Al met al een gezellig feestje op de vrijdagavond in de kantine. De meegekomen ouders waren het daar volledig mee eens. Op de achtergrond, aan de bar, speelden ze stiekem, buiten mededinging, mee. Voor elk koppel dat een ronde won, was er een prijs. Na de finale werden er per leeftijdscategorie mooie prijzen (gesponsord door Intersport Oosterhout) uitgereikt aan de eindwinnaars.

Bij de jongste categorie (JO-10/11) waren Saar en Jurre de beste met maar liefst 64 goede antwoorden van de 80 vragen). Bij JO13 waren Jurre en Seb de winnaars (57 punten). Florian en Jelle waren bij JO15/16 degenen die de meeste punten scoorden. Zij hadden maar liefst 66 punten! Niet alleen de winnaars , maar alle deelnemers en aanwezige toeschouwers en supporters hebben genoten van deze avond die volgend jaar zeker navolging krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen