Eerste asielzoekers die naar Dongen komen bekend

Foto:

De eerste twee groepen asielzoekers die naar Dongen komen zijn bekend. Het gaat om de asielzoekers die nu verblijven in het gemeentehuis in Made (gemeente Drimmelen).

Deze groep bestaat uit 30 mensen waarvan zeven gezinnen en twee alleenreizende mannen. Vanuit de gemeente Roosendaal komen ongeveer 50 alleenreizende mannen naar de noodopvang aan de Nestel in Dongen. Op 1 februari 2024 komen deze twee groepen aan in Dongen. Met deze twee groepen is iets meer dan de helft van de plekken bezet. De overige plekken in Dongen worden ingevuld met gezinnen en stellen uit aanmeldcentrum Ter Apel. De exacte samenstelling van de mensen die uit Ter Apel komen is nog niet bekend bij de gemeente Dongen. Het aandeel alleenstaanden is volgens de gemeente met de groep uit Roosendaal vervuld.

Mix van gezinnen met kinderen, stellen, alleenreizende mannen en alleenreizende vrouwen
“De totale samenstelling is daarmee een goede mix van gezinnen met kinderen, stellen, alleenreizende mannen en alleenreizende vrouwen. Ze komen onder andere uit Syrië, Turkije, Jordanië, Irak, Wit-Rusland en Venezuela. Deze gemêleerde samenstelling zorgt voor een goede verdeling in geslacht, afkomst, leeftijd en achtergrond” aldus de gemeente in een persbericht.

Begeleiding gaat mee naar Dongen
Het team dat de mensen begeleidt in Made en Roosendaal, verhuist met de groep mee naar Dongen. Dit heeft als groot voordeel dat de begeleiding op de locatie de mensen al goed kent. Ook kennen de asielzoekers de begeleiding al goed. Een ander voordeel is dat de mensen al met elkaar samenleven. De ervaring tot nu toe is dat de groep goed met elkaar omgaat en dat de sfeer gemoedelijk is.

Tijdelijke noodopvang asielzoekers 
De tijdelijke noodopvang in Dongen voor asielzoekers komt aan de Nestel op industrieterrein Tichelrijt en biedt ruimte aan maximaal 150 asielzoekers. De noodopvang wordt opgezet voor de duur van maximaal zes maanden.

Meer informatie   
De gemeente informeert inwoners over de ontwikkelingen rondom de tijdelijke noodopvang via www.dongen.nl/opvang, bewonersbrieven, informatiebijeenkomsten en via de informatiekrant. Ook stuurt de gemeente een nieuwsbrief ‘Tijdelijke Noodopvang asielzoekers Dongen’. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Vragen? 
Vragen voor de gemeente Dongen kunt u mailen naar [email protected]. Bellen kan tijdens kantooruren naar 06-27127485. Buiten kantooruren kunt u een WhatsApp of sms sturen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen