Poppy’s organiseert op 6 februari a.s. een inspiratie-avond met als thema ‘levenslessen na kanker’

Foto: Inloophuis Poppy's

Op 4 februari is het Wereldkankerdag: een moment om stil te staan bij de impact van kanker.

Als je de diagnose kanker krijgt of als iemand die je liefhebt ziek wordt dan heeft dat een grote impact op je leven. Ziek zijn kost heel veel en iedere fase brengt nieuwe
uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor degenen die zelf geraakt wordt, ook voor zijn/haar naasten. De keerzijde is dat het je ook altijd iets oplevert. Dit zijn vaak harde lessen, die uiteindelijk kunnen zorgen voor mooie inzichten.

Veel mensen geven aan dat zij na de ziekte heel anders in het leven staan. Bewuster omgaan met hun tijd, met de mensen om hen heen. Of dat ze juist meer voor zichzelf kiezen in plaats van voor anderen. Weer een ander heeft geleerd dat je aanpassingsvermogen veel groter is dan je vooraf denkt. Een weduwnaar vertelde dat hij heeft geleerd dat de steun die je kunt geven aan een zieke partner beperkt is. Je partner moet immers afscheid nemen van alles in het leven, die doet dat toch alleen en jij leeft verder.

Hoe is dat voor jou? Welke levensles(sen) heb jij geleerd? Wat doe je nu anders dan voor je ziekte? Of wat heeft de ziekte van je naaste jou geleerd? In het kader van Wereldkankerdag organiseert Poppy’s op dinsdag 6 februari een interactieve inspiratieavond met als thema levenslessen. Er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te delen. Wil je het liever bij jezelf houden dan is dat ook prima, alles is goed. Iedereen is van harte welkom.

Programma
De avond wordt begeleid door Marian Schutte. Zij heeft veel ervaring met rouw en verlies. Zij zal ook haar eigen levensles delen. Eric Wetzels woont in Oosterhout en is ondernemer en landelijk voorzitter van de VVD. Enkele jaren geleden werd hij ziek en dat heeft gemaakt dat hij heel anders in het leven staat. Hoe dan? Dat vertelt hij deze avond. Monique Potters is coördinator communicatie en fondsenwerving bij Poppy’s en heeft in 2013 borstkanker gehad. Kanker is een rode draad in haar leven en heeft ervoor gezorgd dat zij veel meer probeert te leven in het moment.

Je bent van harte welkom tijdens deze avond. Ook als je nog nooit bij Poppy’s bent geweest. Hopelijk raak je geïnspireerd om jouw eigen levensles te ontdekken en deze vooral ook mee te nemen in je dagelijkse leven. We starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De avond zal rond 21.15 eindigen waarna er nog ruimte is om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Voor meer informatie en aanmelden kijk op https://inloophuispoppys.nl/events/inspiratieavond-levenslessen-na-kanker/

Wereldkankerdag
Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Deze dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het thema ‘Kanker raakt iedereen. Jou dus ook’. Verschillende (zorg)instellingen organiseren rondom Wereldkankerdag activiteiten om te laten zien wat ze doen en voor wie ze er zijn. Poppy’s organiseert daarom deze inspiratieavond voor iedereen die leeft met of na kanker: kinderen, jongeren, (jong)volwassenen, naasten en nabestaanden.

Over Poppy’s
Kanker zet het leven behoorlijk op zijn kop. En dan kan het prettig zijn om een plek te hebben waar je naartoe kunt gaan. Poppy’s is een IPSO-centrum voor leven met en na kanker en ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. Of je nu zelf getroffen bent door kanker of als naaste of nabestaande betrokken bent, onze deur staat voor je open. Wees welkom.

Poppy’s organiseert activiteiten gericht op informatie, ontmoeting, ontspanning, beweging, creativiteit en ondersteuning vanuit het perspectief wat je allemaal nog wél kunt. In ons centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de hele Donge- en Amerstreek welkom. Kijk voor meer informatie op: www.inloophuispoppys.nl 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen