In memoriam Jan Megens

Foto:

Afgelopen vrijdag 12 januari overleed Jan Megens op 81 jarige leeftijd. Jan Megens was een bekende persoonlijkheid in diverse geledingen van de Dongense samenleving, waar hij met zijn gezin al sinds 1970 deel van uitmaakt.

Jan was jarenlang werkzaam bij de gemeente Dongen als hoofd van de Afdeling Openbare Werken. Tevens was hij hoofd van de Dienst Brandweer en Veiligheid en brandweercommandant. Ook in het sociale leven was Jan actief. Zo was hij een aantal jaren secretaris van het Oranje Comité Dongen en lid van de Raad van Elf. Bij De Dongelander Muzikanten was Jan jarenlang voorzitter en zong Liesbeth, zijn vrouw, in het koor. Op 12 mei 2003 werd Jan Megens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Bekend was Jan ook van zijn activiteiten voor het CDA afdeling Dongen-’s Gravenmoer. Twaalf jaar lang was hij voorzitter van deze afdeling en was hij actief tijdens campagnes, verkiezingen en het organiseren van werkbezoeken, altijd met enthousiasme en aanwezig bij landelijke en proviciale vergaderingen waar voor Dongense zaken gelobbyd werd. Ook bij de vergadering van de Senioren afdeling Brabant was hij aanwezig om de belangen van de senioren te behartigen. Als waardering voor zijn jarenlange inzet voor de partij ontving Jan Megens de zilveren CDA speld.

Jan is overgebracht naar uitvaartcentrum van der Wou, Groenstraat 14A in Dongen, waar het mogelijk is hem een laatste groet te brengen op woensdag 17 januari tussen 19.00 en 19.45 uur.

Het afscheid vindt plaats op vrijdag 19 januari om 10.30 uur in aula 2 Atrium van Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. Na het afscheid ontmoet de familie u graag in de koffieruimte van het crematorium om samen te zijn en herinneringen op te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen