De Looierij neemt afscheid van Kees den Reijer

Foto:

Meer dan achttien jaar is Kees den Reijer penningmeester geweest van museum De Looierij, waarvan ook nog eens ruim vijftien jaar van de Vrienden van het museum. Inmiddels op leeftijd gekomen heeft Kees besloten om zijn functies per 1 januari dit jaar over te dragen naar twee nieuwe mensen.

Op de nieuwjaarsreceptie van De Looierij op 5 januari werd Kees uitgezwaaid en in het zonnetje gezet door het bestuur van beide stichtingen. Als afscheidscadeau kreeg hij een zeer persoonlijk glas kunstwerk gemaakt door Nel Beekers, vrijwilligster bij het museum. Kees was erg vereerd met het cadeau en de lovende woorden die voorzitter Rinus Krijnen over hem uitsprak. Daarop nam Kees zelf ook nog even het woord waarbij hij memoreerde dat het museum nu financieel gezond is, maar dat er bij zijn aantreden destijds nog een fors negatief eigen vermogen was. Het was ook financieel spannend toen destijds het Dongha Museum werd omgebouwd tot museum De Looierij. Ook hier heeft Kees het museum een grote dienst bewezen. Dit was zeker het bewijs dat de centen bij Kees in goede handen waren.

Kees was niet alleen penningmeester, maar ook reserve-gastheer en sleutelhouder. Het museum zal Kees met zijn brede ervaring en inzet gaan missen. Het bestuur en de vrijwilligers van het museum wensen hem nog veel gezonde jaren toe en zullen nog vaak aan hem terugdenken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen