Phil Bee & Band in De Gouden Leeuw

Foto:

Blues Promotion Dongen zal 2024 stijlvol openen met Phil Bee & Band.

Phil Bee bestormt al ruim 30 jaar de Nederlandse en internationale podia van Memphis tot Warschau, met zijn door soul gelardeerde bluesmuziek. Bij het mainstream publiek werd hij in 2021 bekend door het winnen van de “The Voice Senior”. Door de jaren heen heeft Phil Bee zijn carrière zorgvuldig opgebouwd. Begonnen als zanger bij Dr. Rhythm waar hij twee albums mee uitbracht. Daarna was hij lid van “ The Hendrix Files “ een tribute aan zijn grote held Jimi Hendrix. Dit resulteerde in een studio cd en een tournee met Steve Lukather en Jan Akkerman. In 2004 formeerde hij Phil Bee & The Buzztones met deze band bracht hij een studio en livealbum uit. In 2009
vormde hij King Mo met deze band verkreeg hij een platencontract bij het Canadese Continental Records, met de albums die hij toen uitbracht deed hij tours in veel Europese landen. Later ontstond hier weer Phil’s Freedom uit.

Met een discografie van zo’n dertig platen plus zijn internationale optredens en al 35 jaar ervaring als frontman heeft hij nu een eigen status met zijn Phil Bee Band. Verder won deze zanger/songwriter nog diverse Awards in verscheidene disciplines en diverse nominaties en toerde in de theatershows van Johan Derksen. Op tv was hij te zien bij o.a. VI Inside, Jinek, Half 8, Veronica Inside en The Voice Senior.

Phil komt met zijn vaste ‘crew’, de 6 mans formatie die al jaren zijn begeleiders zijn, Guy Smeets, Pascal Lanslots, Arie Verhaar, Marco Oonincks en Niels van de Steenhoven en zullen een set-lijst spelen van eigen werk en onherkenbare covers, doorspekt met ronkende Hammond, heerlijke gitaarpartijen en “bad ass
vocals”. Met veel nummers van hun onlangs met de Dutch Blues Award ( best blues album 2022) bekroonde album “Live at Tivoli Vredenburg”.

Zondag 14 januari 2024
Café-Zaal De Gouden Leeuw st. Josephstraat 107 Dongen
Zaal open 16.00 Aanvang 16.30 Entreé €15,
www.philbee.nl
www.bluesdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen