Colinda Blous Pee van ut Jaor 2023 -2024

Foto:

In Café de Ouwe Sok is zaterdagavond de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins Andreo LX. Dit gebeurde tijdens de viering van het 33-jarig jubileum van Prindelijke CV De Schuimsnuivers. Dit jaar valt deze eretitel te beurt aan Colinda Blous.

Colinda is al vele jaren actief bij diverse activiteiten van ‘de Peeënstekers’. Prins Andreo LX maakte de Pee van het jaar alsvolgt bekend:

Pee van het Jaor 2023-2024

Beste Peeje en Peejerinne,

Één van de grôtste ere die ge kan hebbe as Prins van ’t Peeënrijk, is ut benoeme van de Pee van ut Jaor. Manne of vrouwe die zich op un biezondere wijze inzette veur de carnaval en vaok ôk daorbuite. Ut is de grôtste eer die ge als Pee of Peejerin kan krège. Veurig jaor viel deze eer de beurt aon Fred Heijne en nou gaon we kèke wie zich Pee van ut jaor 2024 maag noeme. Hij of zij ontvangt straks ut beeldje, de oorkonde en uiteraord is deze Pee of Peejerin meteen erelid van ut Aauw Loof en wordt deze persoon gelèk gehese in de bekende gruune polo meej oranje opdruk.

Beste Peeje en Peejerinne, in ut jubileumjaor van Stichting ‘de Peeënstekers’ gaon we un Peejerin benoeme. De meeste deurgewinterde carnavallers kenne heur vast, want ze is al hil lang betrokke bij ut carnaval in ôôs schôn en onvolpreze Peeënrijk. Mar ôk buite de carnavalstijd is zij actief op tal van fronte en deze combinaosie heeft dan ôk geleid tot deze benoeming. En as we nou wè concreter ingaon op heur verdiensten, dan zal snel duideluk worre wie ut is.

Ze is begonne as lid van ôônze allerirste Peeënploeg, Pr CV Astmarkwatsis. Laoter heej ze de overstap gemaokt naor Pr CV Schuimsnuivers. Daornaost is ze al jaore actief lid van de redactie van ’t Peeke. Naost ut carnaval kande ze kenne van de raod en dan beduul ik netuurluk de geminteraod waor ze jaore veur actief is gewiest. Ôk is ze vrijwilliger bij scouting de Stormvogels. En, wè ôk un belangrijke factor is, is dèsse ut carnavalasgevuul deurgift aon ut naogeslacht. Vera en Joep zijn actief bij de inmiddels nie mir weg te denke uit ’t Peeënrijkse carnaval. Joep as fanatiek bouwer bij één van die jonge vereniginge uit ’t Peeënrijk, de Schuimkes. En Vera is, net zoas hullie pa dè ôk was, lid van de de hofhouding en ôk actief als commissielid.

Beste Peeje en Peejerinne, meej heul veul trots stel ik jullie de Pee van ut jaor 2024 aon jullie veur:

Colinda Blous!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen