Gemeente Dongen steunt Orange the World 2023

Foto:

Gemeente Dongen is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom is zaterdagochtend de Orange the World vlag gehesen. In Dongen kleuren het Looiersplein, de ruïne van de Oude Kerk en de brug in de Beljaart van 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot en met 10 december (internationale mensenrechtendag) daarom oranje.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, werd zaterdag afgetrapt Wethouder Kunst en wethouder De Jong hebben op zaterdagochtend samen met meerdere raadsleden de Orange the World vlag gehesen.

Thema 2023: Veilig, overal en altijd
In 2023 is het thema van de campagne in Nederland “Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide. Met dit thema willen we de bewustwording vergroten over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat, waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt.

Wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes
Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te
stoppen.

UN Women Nederland is de Nederlandse tak van UN Women, de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. UN Women Nederland vraagt aandacht en werft fondsen voor het werk van UN Women wereldwijd; vanuit 60 veldkantoren worden projecten ingezet in 90 landen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen