PVV ook in Dongen de grootste

Foto:

De PVV is bij de verkiezingen voor Tweede Kamer, die woensdag gehouden werden, ook in Dongen als grootste partij uit de bus gekomen. De partij kreeg maar liefst 27,4% van de stemmen in Dongen.

Met  20,0% van de stemmen (een verlies van 9,3%), volgt de VVD op de tweede plaats. Nieuwkomer NSC behaalde 12,5% van de stemmen en werd daarmee de derde partij in Dongen. De combinatie Groen Links/PvdA behaalde 11,4% van de stemmen in Dongen en boekte daarmee ook winst ten opzichte van de 8,7% die de partijen bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2021 gezamenlijk behaalden.

De meeste partijen kregen een flinke daling voor de kiezen, D66 ging in Dongen van 15,0 naar 6,4%, de SP leverde ruim 3% in en bleef steken op 4,0%, het CDA zakte van 10,3 naar 4% en de Partij voor de Dieren ging van 2,8 naar 1,7%,  De BBB en Denk boekten een kleine winst van resp. 3,5 en 0,1% In de statistiek hieronder vind je de volledige uitslag van de gemeente Dongen

De opkomst in de gemeente Dongen bij de woensdag gehouden verkiezingen was met 78,4% exact gelijk aan die van de vorige Tweede Kamerverkiezingen.

 

 

Bron: ANP

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen