Peeënfestival was een superfeest voor en door Peeën en Peeërinnen

Foto:

Het jubileumjaar van Stichting De Peeënstekers is op zaterdag 11-11 (d’n ellufde van d’n ellufde) op een bijzondere sfeervolle wijze ingeluid met het Peeënfestival. Als de sfeer op deze dag een voorbode is van wat het Peeënrijk dit carnavalsseizoen nog te wachten staat, dan zal het 66-jarig jubileum met een gouden randje de geschiedenisboeken ingaan.

Van 10.00 uur in de ochtend tot iets na achten in de avond was Park Vredeoord het decor voor een spetterend carnavalsfeest met een keur aan lokale bands en artiesten, een bijzondere sfeervolle aankleding, professionele podia, dito licht en geluid en niet te vergeten voldoende gelegenheden om de Peeën en Peeërinnen, die in groten getale op dit jubileumfeest waren afgekomen, niets tekort te laten komen op het gebied van de inwendige mens. Dat de weergoden ook nog eens meewerkten was deze dag de kers op de taart

Van de eerste tonen in de ochtend van. de met veel oud-leden uitgebreide, Hofkapel de Peeënstaampers tot de laatste akkoorden van BAM! even na 20.00 uur, was het één groot feest dat verliep in een geweldige sfeer. De podia werden de hele dag gevuld met plaatselijke kapellen, bands en carnavalsverenigingen, waarmee het echt een feestje werd voor en door alle Peeën en Peeërinnen. De betrokkenheid bij het festival was dan ook gedurende de hele dag voelbaar en daarmee verdient de organisatie een grote pluim.

Het dagprogramma bracht een reeks optredens van artiesten en bands, variërend van blaaskapellen tot blues en songfestivalnummers. Hoogtepunten waren onder andere optredens van Mork en de Jaankers, De Klinkers, De Sjonnies en De Loswalklinkers. Blaaskapellen zoals WOW, Blaospiepel en De Uitslaopers brachten de sfeer naar ongekende hoogten. De dag bereikte zijn hoogtepunt met de grandioze slotact “meej zun alle”, verzorgd door feestband BAM! In het publiek werd door de verschillende carnavalsverenigingen gezwaaid met vlaggen tijdens dit kippenvelmoment. Rond 21.00 uur liep het park leeg, maar de festiviteiten werden voortgezet in menig kroeg, waar de carnavalsvreugde nog lang doorklonk.

Vernieuwing
Dat Stichting de De Peeënstekers werk maakt van vernieuwing bleek bij de presentatie van de nieuwe Raad van Elf. Voor het eerst maken het komend carnavalsseizoen twee vrouwen deel uit van dit gezelschap, namelijk Stephanie Commeren en Angie Smolders. Zij waren overigens niet de enige nieuwe aanwinsten binnen de raad van elf. Ook Eugène de Hoogh, Luuk Verkooijen en Tim Hoevenaars zijn toegevoegd aan de hofhouding van Prins Andreo LX, oftewel Frank Snijders, die samen met adjudant Han den Boer voor het zevende jaar regeert over het Peeënrijk. Voor Prins Andreo LX zijn het overigens extra spannende dagen, want naast het jubileum van Stichting de Peeënstekers, wordt bij de hoogheid en zijn gemalin thuis ook ieder moment een prinsesje verwacht. De functie van Kanselier wordt dit jaar ingevuld door Dennis van der Wee. Met een lach en een traan namen we afscheid van enkele leden van de hofhouding: René Broeders, Renate Snijders-Borstlap, Kris Geerts, Antoon Jansen, Ton Verhoeven en hofdame Mieke van Leeuwen-Jansen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen