Kroeta en de Gaskachels in de Gouden Leeuw

Foto:

Op 18 november speelt Kroeta en de Gaskachels eindelijk weer in Dongen.

40 jaar samen. Als ze het zeggen realiseren ze pas echt dat we oude rockers zijn. Wat begon in garageboxen en tochtige schuren staat na 40 jaar nog steeds. En zoals met wijn en whisky. Met de jaren steeds beter. Kroeta en de Gaskachels is een naam die blijft hangen. En dat is natuurlijk niet zonder een reden. Na 40 jaar staan ze nog steeds als een energieke band op het podium. “Je kan zien dat jullie er plezier in hebben”, horen ze regelmatig. En dat klopt. Ze spelen met hart en ziel, en anders niet.

En wat is dan geheim om 40 jaar bij elkaar te blijven? “De nummers die we spelen moeten bij iedereen het juiste gevoel teweegbrengen. Wij spelen datgene wat wij lekker vinden, en daardoor slaan ook de wat minder bekende nummers vaak goed aan bij het publiek. Daarnaast hebben we in de afgelopen jaren van sommige nummers onze eigen versie gemaakt. Sunshine of you Love en Nutbush City Limits zijn mooie voorbeelden.“

En nu eindelijk weer in de Gouden Leeuw in Dongen. De afgelopen jaren speelden de mannen van Kroeta alleen buiten Dongen. Deze winter zelfs in het Belgische Retie met een temperatuur van -4. In de Gouden Leeuw gaat het een stuk warmer worden. Hun favoriete plek om te spelen. Het is altijd een feestje en dat gaat het 18 november ook zeker weer worden. Ondertussen zijn er wat nieuwe nummers in het repertoire geslopen. Maar de knallers die het publiek gewend is staan zeker op de setlist.

Als eerste band staat Hot Legs Fifty op het podium. Een band uit de regio, die al een paar jaar hard aan de weg timmert.

De Gouden Leeuw in Dongen
Zaal Open: 21.00 uur
Aanvang: 21:30 uur

Entree is 5 euro contant en gepast aan de kassa of met een tikkie.
Kroeta en de Gaskachels bestaat uit:
Leon van de Horst- gitaar, zang
Wilco Nooijens – zang
Martin Paans – gitaar
Ron Pijnenburg – basgitaar, zang
Peter van den Reijen – drums

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen