Handige tips voor een wandeling door Dongen

Foto:

Ingezonden Dongen is een prachtig dorp. De perfecte plek dus om vanuit alle windrichtingen te bezoeken. Toch blijkt dat lang niet iedereen de schoonheid van dit dorp kent. Toch is Dongen een stad die zich bij uitstek leent voor een heerlijke wandeling door de natuur, maar ook door het mooie dorp zelf. Omdat een flinke wandeling natuurlijk niet gaat zonder de juiste voorbereidingen, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je wandeling door Dongen nog leuker wordt.

Wandel door het historische centrum van Dongen
Begin met je wandeling in het historische centrum van Dongen. Hier vind je charmante straatjes, oude gebouwen en gezellige terrasjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke warme kop koffie. Maak een wandeling en bekijk de architectuur die teruggaat tot in de verre geschiedenis. Natuurlijk is dit niet voor iedereen even geschikt, maar is het over het algemeen wel een aanrader wanneer je in deze stad bent.

Wandel door het prachtige Dongense Bos
Ben je dol op de natuur, dan is een wandeling door het prachtige bosgebied ‘De Duiventoren’ een absolute aanrader als je van de natuur houdt. In dit prachtige bos vind je allerlei prachtige bloemen en planten en zie je met een beetje geluk ook nog wat wilde dieren. Daarnaast is het hier een oase van rust, waardoor je er helemaal zen wordt en volledig voldaan terugkomt van een flinke wandeling door het bos.

Praktische tips voor het wandelen
Naast de verschillende bezienswaardigheden die Dongen kent, is het ook belangrijk zelf goed voorbereid op pad te gaan. Zo is het allereerst belangrijk om te zorgen voor goede schoenen. Vooral wanneer je in het bos gaat wandelen, kan het zijn dat je grip wat minder is. Door goede schoenen met profiel te dragen, voorkom je dan dat je misschien wel valt. Ook is het belangrijk een jas of vest mee te nemen, voor het geval het wat kouder wordt. Omdat we natuurlijk in het huidige digitale tijdperk alles met onze telefoon kunnen doen, is een opgeladen smartphone en powerbank ook aan te raden. Belangrijk is wel dat je de powerbank opgeladen hebt en uit voorzorg ook een lightning kabel voor je iPhone meeneemt. Deze lightning kabels zijn perfect voor je Apple-apparaten en dus ook ideaal om je telefoon even op te kunnen laden bij bijvoorbeeld een restaurant.

Zorg voor een goede rugzak
Wanneer je een flink eind wil gaan wandelen, is een goede rugzak een must. Niet alleen om bijvoorbeeld wat schone kleren mee te kunnen nemen voor het geval het begint te regenen, maar ook om wat te eten en drinken in te doen. Zo hoef je namelijk niet alles vast te houden en heb je beide handen vrij. Wel is het handig een heuptasje te dragen, zodat je daar je telefoon in kunt doen. Zo hoef je namelijk niet iedere keer te stoppen om te kijken naar de route, maar heb je je telefoon binnen handbereik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen