Dongenaar Coen Pollaert met team 2e op WK blind wijnproeven

Coen Pollaert geheel links
Coen Pollaert geheel links
Foto:

Dongenaar Coen Pollaert greep met zijn team in Château Sainte-Roseline in Zuid-Oost Frankrijk net naast de wereldtitel blind wijn proeven. De teams kregen maar liefst 12 wijnen voorgeschoteld, waarvan het team moest bepalen wat de belangrijkste druif in de wijn is.

Voorts moest bepaald worden uit welk land en welke regio de wijn afkomstig is. Tot slot waren er nog punten te verdienen met het bepalen van het juiste jaar en het aangeven wie deze wijn geproduceerd heeft. De teams kregen wijnen uit Frankrijk, Chili, Spanje, Portugal, Verenigde Staten, Griekenland, Italië en Duitsland te beoordelen. Het team kwam uit op een totaal van 107 punten. Naast Coen bestaat het team met de teamnaam Le Bouchon uit Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen en Michael de Rooij. Het verschil met de kampioen Roemenië bedroeg slechts één punt.

Alle deelnemers

Roemenië wist bij de laatste wijn naast het land ook de regio beter te bepalen. Denemarken werd derde maar dit team had al 12 punten minder dan het Nederlands team. Het team won eerder dit jaar het Nederlands Kampioenschap, waarmee de uitzending naar het WK werd verdiend. Ook toen was er sprake van een zeer spannende strijd. De concurrentie in Nederland is groot. Het was dus al een wereldse prestatie om dit Nederlands kampioenschap te winnen. Voor de elfde keer werd het Wereld Kampioenschap gehouden. Het is een zeer moeilijke discipline. Het vraagt veel ervaring en veel kennis en kunde. Met de tweede plaats in een veld van 33 teams uit alle continenten leverde het team van Coen een formidabele prestatie af. Zo waren er naast de Europese teams ook teams uit Kenia, Brazilië, Zuid Afrika, China, Australië, Taiwan, Zuid Korea, Macau en Japan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen