Een geweldige RABOClubSupport en Klusploeg zoekt materialen

Foto:

Bij de uitreiking van de RaboClub- Support-cheques bleek maar weer hoeveel mensen in Dongen en directe omgeving De Stormvogels een warm hart toedragen.

Met €1214,01 stond Scouting De Stormvogels in de top 10 van Dongense clubs en verenigingen! Met dit geld gaat de scouting een duurzaamheidsslag maken met het gebouw: de bovenverdieping wordt geïsoleerd en de warmwater-voorziening wordt energiezuiniger gemaakt. Zo kunnen De Stormvogels nog langer van hun prachtige gebouw genieten!

Dit alles is mede mogelijk dankzij de geweldige inzet van de Klusploeg. Iedere zaterdagochtend wordt er druk aan onderhoud, reparatie en aan nieuwe ideeën gewerkt. Voordat zij met de Rabo-projecten aan de slag gaan zijn ze druk bezig geweest met de kampvuurkuil. De afgelopen maanden is deze volledig gerenoveerd: de (rotte) houten zitplekken zijn verdwenen, de bomen bij de kuil hebben meer ruimte gekregen en de stookbak is iets aangepast. En er is LED-verlichting aangebracht. Tijdens de laatste draaidag is de kampvuurkuil al officieel door de Stormvogels in gebruik genomen en wel op een hele speciale manier. Onder leiding van docent en urban artist Joep van het Kunstpodium mochten de leden met graffiti aan de slag om de kampvuurkuil te verfraaien.

Ondanks dat het verduurzamings-project al klaar staat voor de Klusploeg willen zij dit najaar ook nog de groenvoorziening aanpakken. Er is namelijk nog genoeg plaats voor ongewenste struiken en planten op het terrein van De Stormvogels. Heeft u nog groen waar u vanaf wil, maar niet in de groenbak wil gooien? Breng het dan op zaterdagochtend naar Oude Baan 99H. Tussen 8 en 12 uur is de Klusploeg aanwezig om het groen in ontvangst te nemen. Buiten deze tijden aub geen struiken en dergelijke voor de poort leggen om overlast te beperken.

En mocht u dan toch bezig zijn: met oude metalen is de Klusploeg ook erg blij. Heeft u dus nog wat liggen (m.u.v. elektrische apparaten) dan kunt u dit ook op zaterdagochtenden komen brengen. Met de opbrengst van deze metalen kunnen zij weer materiaal en gereedschap aan-schaffen voor volgende klussen voor Scouting De Stormvogels. Alvast bedankt!

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen