Jubileumconcert Seniorenharmonie Dongen

Foto: CC0/Public Domain

Op zondag 22 oktober geeft de 50-jarige Seniorenharmonie een jubileumconcert in Café Zalencentrum De Viersprong. Aanvang 14.00 uur

Een stukje geschiedenis: De Seniorenharmonie Dongen werd opgericht in 1973 als de Bejaarden Harmonie, mede op initiatief van oud wethouder Jan Verharen. De muziekvereniging stratte met een financiële ondersteuning van Stichting Welzijn Ouderen Dongen. Onder leiding van de toenmalige dirigent Jan Schellekens en voorzitter André van Es werd de harmonie zelfs nationaal bekend door een optreden in de KRO studio.

De wekelijkse repetities vonden plaats in de Bejaardensoos, daarna in Café de Posthoorn. Via  De Leest  is de seiorenharmonie in 1987 uiteindelijk terecht gekomen in Café Zalencentrum De Viersprong. Hier worden zij nog wekelijks gastvrij ontvangen door Fred en Petra Heijne. Naast verschillende locaties is de naam ook meerdere keren veranderd. Eerst dus de Bejaardenharmonie, toen Ouderenharmonie Dongen, later Seniorenkapel Dongen en uiteindelijk  werd in 1996 de naam definitief veranderd in: Seniorenharmonie Dongen.

Vele optredens zijn in die 50 jaar verzorgd, te veel om op te noemen. Met name in Dongen werden de concerten gegeven zoals in de Volckaert, bij Mariaoord, Huize Overdonk, RIMI, tijdens activiteiten van KBO en SWOD, kermisconcerten, BBQ concerten, uitwisselingsconcerten in Klein-Dongen en de Vaart, in ’t Schouw en de Cammeleur. Ook buiten de regio werden concerten verzorgd met andere seniorenorkesten. Ook werd deelgenomen aan muziekfestivals, die ook door de verenging zelf meerdere keren zijn georganiseerd in de Oude Kerk in de Kerkstraat.

In 1973 startte de Seniorenharmonie Dongen met 12 leden om uiteindelijk door te groeien naar een muziekvereniging met 45 leden. In de laatste 10 jaren hebben zij helaas veel leden verloren, door ouderdom en door corona. De aanwas is in de huidige maatschappij steeds moeilijker. Iedereen moet langer werken en velen hebben vele andere bezigheden. Hierdoor werkt de Seniorenharmonie Dongen al een aantal jaren nauw samen met andere regionale seniorenorkesten. Tijdens dit 50 jarig jubileumconcert vormen de muzikanten samen met Muziekvereniging Da Capo uit Rijen een volwaardig orkest onder leiding van dirigent Karel van Dee.

Heeft u interesse om gezellig in groepsverband muziek te maken kom dan eens langs op dinsdagmorgen tussen 10.00 u en 12.00 u bij Café Zalencentrum De Viersprong, Kanaalstraat 10, 5104 AC Dongen.

Hierbij nodigt Seniorenharmonie Dongen u allen uit voor het:

Jubileumconcert van Seniorenharmonie Dongen
op zondagmiddag 22 oktober a.s. vanaf 14.00 u.
Toegang gratis.
Locatie Café Zalencentrum De Viersprong.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen