40 jaar lid Dongens Mannenkoor eervol onderscheiden

Foto:

Afgelopen dinsdag 3 oktober werd Jos Timmermans verrast door wethouder René Jansen met een oorkonde vanwege zijn trouwe lidmaatschap bij het Dongens Mannenkoor. In zijn toespraak liep de wethouder door het 40-jarige lidmaatschap, waarin de jubilaris veel voor het koor heeft betekend en gerealiseerd.

“Beste Jos, ik ben hier speciaal voor jou vanavond, in het bijzonder voor je 40 jarig koorjubileum. Maar ook omdat ik zo langzamerhand wel een bijzondere band heb opgebouwd met het Dongens Mannenkoor. En niet meer dan normaal natuurlijk! Als geboren en getogen Dongenaar ben ik opgegroeid tussen het verenigingsleven. En het Dongens Mannenkoor is nog altijd een breed begrip en voorbeeld in de regio, hoe je als koor aan de weg timmert. Complimenten daarvoor. Jos, je bent bij het koor gekomen toen je benoemd werd tot commandant van de rijkspolitie te Dongen. Daarmee trad je in de voetsporen van jouw vader die ook heeft gezongen bij het Dongens Mannenkoor. Naast dat we volop van jouw zangtalenten mogen genieten Jos, heb je je ook bijzonder ingezet voor het koor.

Zo heb je in 1997 de statuten en het Huishoudelijk Reglement op verzoek van de voorzitter Peet geschreven wat nadien door de notaris is goedgekeurd. En je bent jarenlang bestuurslid geweest van het koor en daarnaast ook vele jaren adviseur van het KNZV, het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond Brabant/Zeeland. Daarnaast ben je ook al vele jaren lid van de scorewriter (muzieknotatie software) commissie en heb je als zodanig heel wat nootjes ingevoerd. En Jos, je bent nog een aantal jaren koormeester geweest waarbij je strikte discipline afdwong. Je bleef voor het koor staan tot je zag dat iedereen van het koor je kon zien en je ook elk lid in de ogen kon kijken om vervolgens de dirigent succes te wensen middels een ferme handdruk. Daar zal de strenge Rijkspolitie opleiding waarschijnlijk aan bijgedragen hebben. Zo ben je altijd grote steun voor de bariton partij geweest. Voor al jouw inzet de afgelopen 40 jaren mag ik je daarom een bondsspeld opspelden, inclusief de bijbehorende oorkonde.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen