Zevende Dongense Dorps Quiz weer groot succes

Foto:

Op zaterdag 30 september vond voor de zevende keer De Dongense Dorps Quiz (DDDQ) plaats.

Aan het begin van de avond verzamelden de teams zich bij jeugdcentrum De Poort om, na het uitvoeren van een startopdracht, richting het speeladres te gaan om de quiz te spelen. De organisatie van DDDQ had ook dit jaar weer voor een map vol uitdagende vragen gezorgd waarop de teams zich konden stukbijten.

Naast het beantwoorden van vragen moesten ook weer opdrachten worden uitgevoerd. In de theaterzaal van Mijzo/De Volckaert herleefden oude tv-quizzen met ‘de lopende band’ en ‘Wie van de drie’. Bij de laatste opdracht moesten de teams raden wie de echte gipsmeester “Mel Gipsom” was. De jokeropdracht bestond uit het ontcijferen van diverse codes, bv. Morse, waarmee de opdracht uitgevoerd kon worden. Het grote spektakel vond echter plaats in de gymzaal aan het Otterdonk waar een parcours was uitgezet en de teams moesten ringsteken. Omdat er echter geen paarden in de zaal mogen moest één van de teamleden als paard fungeren en de ander als ruiter. Ook hier bleken de teams erg fanatiek om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Ook in Museum de Looierij moest een opdracht worden uitgevoerd. Hier werd getest wat de teams nu eigenlijk van het oude Dongen weten. Kortom veel activiteiten op meerdere locaties in Dongen.

Op zaterdag 7 oktober zal in de Cammeleur de eindwinnaar bekend worden gemaakt. Daarnaast zijn er nog diverse andere prijzen te winnen. En er zal bekend gemaakt worden wie nu de echte Mel Gipsom was. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Deze worden verkocht aan de zaal à € 2,00 per stuk. Start programma om 20.00u. De zaal is open vanaf 19.00u.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen