Samen ‘Natuurlijk’ koken met Poppy’s in Dongen

Foto:

Ken je iemand die geraakt is door kanker en vind je het fijn om samen te koken met biologische producten? Op woensdagavond 11 oktober houdt Poppy’s Dongen een kookavond voor naasten en hun partner, familielid of vriend(in). Je bent van harte welkom.

Bij Natuurlijk Henriëtte in Klein-Dongen gaan we onder leiding van Henriëtte van den Hoek aan de slag met producten van eigen bodem. Maar voordat we beginnen krijgen we uitleg over gezonde voeding. Hoe kun je genieten van heerlijk eten zonder strikte regels en toch meer energie krijgen? Nathalie Verdult, voedingsconsulent met een praktijk in Dongen, laat zien hoe je dat eenvoudig doet volgens de Chinese voedingsleer.

Menu
Henriëtte en Nathalie hebben samen een driegangenmenu met en zonder vlees samengesteld. Dat gaan de naasten samen maken en samen met de partners/familieleden/vrienden eten. Tussen de gerechten door is er uitleg over gezonde voeding. Als de naasten aan het koken zijn, verzorgt Alfons van den Hoek voor de partners/familieleden/vrienden een rondleiding in het voedselbos. De kookavond begint met een inloop vanaf 17.30 uur. Om 18.00 uur start het programma. We verwachten rond 21.00 uur klaar te zijn.

Aanmelden
Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk, want er is beperkt plaats. Interesse? Meld je voor 4 oktober aan. Het is de bedoeling dat je maximaal één persoon meeneemt. Dat kan een partner zijn of bijvoorbeeld iemand die ook dicht naast iemand staat met kanker (familielid, vriend, collega). Voor deze activiteit vragen we een eigen bijdrage van 10 euro per persoon (diner inclusief drie drankjes). Aanmelden en meer informatie opvragen kan via de activiteitenkalender (kopje Activiteiten) op de website van Poppy’s: https://inloophuispoppys.nl/events/samen-natuurlijk-koken-met-poppys-in-dongen/ In het veld Opmerkingen kun je dieetwensen en allergieën en andere vragen doorgeven.

Achtergrond
Poppy’s in Dongen is een initiatief van Margreet Jansen-Verbunt en Olga van Vugt, twee Dongense gasten van het centrum Poppy’s in Oosterhout. Dit centrum voor leven met en na kanker ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. In het centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de hele Donge- en Amerstreek welkom, dus ook uit Dongen.

In maart organiseerden Margreet en Olga een informatieavond in De Cammeleur. Met als doel: laten zien welke ondersteuning er allemaal is als je te maken krijgt met kanker. Ook werden de wensen van Dongenaren geïnventariseerd. Zij gaven aan dat er ook behoefte is aan activiteiten dicht bij huis. In het voorjaar zijn er enkele activiteiten in Dongen georganiseerd. Ook zijn er ideeën ontstaan voor een kookavond. Op woensdag 11 oktober is het zover!

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Natuurlijk Henriëtte, Nathalie Verdult – voedingsconsulent en de bijdrage van Roparun-team ’t Halve Zolenlijntje. Dit team uit Dongen zet zich in voor de palliatieve zorg aan mensen die leven met kanker.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen