Joeri de Jong nog met ziekteverlof, Henriet Jespers vervangen door Berry van Rosmalen.

v.l.n.r. Joeri de jong, Henriet Jespers-van Dongen en Berry van Rosmalen
v.l.n.r. Joeri de jong, Henriet Jespers-van Dongen en Berry van Rosmalen
Foto: Saskia Moerman fotografie

Joeri de Jong, die zijn raadslidmaatschap vanaf 1 juni tijdelijk heeft neergelegd, blijft nog langer met ziekteverlof.

Henriet Jespers heeft zijn huidige periode ziekteverlof waargenomen, maar zal dit niet langer voortzetten. In haar plaats zal nu Berry van Rosmalen de tijdelijke vervanging van Joeri de Jong in de raad overnemen. Berry is nu steunfractielid; ‘Ik denk altijd al actief met de partij mee, maar meer op de achtergrond. Nu is het nodig om tijdelijk wat meer op de voorgrond te gaan opereren en dat doe ik graag. Ik ben van mening dat we elke dag en voor brede doelgroepen de belangen van al onze inwoners moeten vertegenwoordigen om een mooi Dongen aan onze kinderen en kleinkinderen te kunnen doorgeven’. De verwachting is dat Berry 28 september wordt beëdigd als tijdelijk waarnemend raadslid.

Henriet Jespers heeft haar tijdelijke rol als raadslid ervaren als interessant, maar ook tijdrovend en intensief.; ‘Ik heb bovendien weer werkzaamheden opgepakt bij Zorg in Onderwijs (ZIO) en ik besteed ook veel tijd aan mijn kleinkinderen. Voor mij is een langere periode vervanging helaas niet haalbaar vanwege tijdgebrek. Henriet blijft actief als steunfractielid.

Fractievoorzitter Marieke Schouten en de D66- raadsleden Ulas Kose en Gitta Glerum- Camfferman zijn blij met de actieve steunfractieleden die de vervanging van Joeri de Jong zo voortvarend overnemen. Marieke; ‘Natuurlijk missen we Joeri, maar we gunnen hem vooral een goed herstel. En dankzij deze actieve leden kunnen we als D66 gelukkig gewoon goed doordraaien in dit nieuwe politieke jaar.’

Raadsleden kunnen hun werkzaamheden wegens ziekte tijdelijk neerleggen voor een periode van maximaal drie keer 16 weken. Ze keren na hun ziekteverlof automatisch terug in de raad. De verwachting is nu dat Joeri de Jong uiterlijk half januari 2024 terug kan keren in raad.

Cookieinstellingen