Blues Promotion Dongen wint The Dutch Blues Award 2023 in de categorie `Keeping The Blues Alive`

Foto:

Jaarlijks organiseert The Dutch Blues Foundation de Dutch Blues Challenge (DBC)

Tijdens deze challenge worden Awards uitgereikt in verschillende categorieën. In de categorie ‘Keeping The Blues Alive’ viel Stichting Blues Promotion Dongen dit jaar in de prijzen. Hun podium is vanaf de start als stichting onafgebroken in de zaal van De Gouden Leeuw gehuisvest. De Stichting Blues Promotion Dongen begon in 1987 met o.a. Ton van Tilburg, Maureen van Tilburg en Peter Nooten. Ton en Maureen van Tilburg zijn in 2018 kort achter elkaar overleden. Zoon Sander van Tilburg heeft de fakkel van zijn ouders overgenomen.

De financiën worden al 30 jaar beheerd door Harry de Wit als penningmeester. Enkele jaren geleden kwam er jong bloed bij de Stichting met Kars van Nus en Niels de Smit. Dankzij deze verjonging is de organisatie van een standvastige toekomst verzekerd. Ondersteund door een flinke groep sponsoren en een grote groep leden of te wel ‘Vrienden Van De Blues’ is er ook een financiële buffer om de kwaliteit hoog te houden. Grote namen uit binnen en buitenland hebben inmiddels al op het podium van De Gouden Leeuw gestaan. De optredens in Dongen worden, mede dankzij het goede geluid en ambiance geprezen door de muzikanten.

Ook bracht bracht Blues Promotion Dongen twee dubbele live cd´s uit in samenwerking met de vaste geluidsmensen Toon de Quant en Erik Bik. Popmuziek en vooral rock zijn schatplichtig aan de Afro/Amerikaanse muziek, bluesmuziek kent enorm veel stijlen en is samen met de country de bron van de popmuziek. Hoewel je zelden bluesmuziek hoort of ziet in de mainstream media is deze muziek toch springlevend. Er zijn enorm veel bands, podia en festivals voor de liefhebbers. Ook wordt deze muziek door steeds meer jongere muzikanten ontdekt die deze muziek weer eigenzinnig uitvinden.

Om deze nieuwe generatie te stimuleren kunnen ze ook onderdak vinden bij Blues Promotion Dongen. Bluesmuziek is absoluut geen gepasseerd genre, het klinkt nu niet als zestig jaar geleden, maar voor muzikanten die uit de blues inspiratie willen halen zijn er enorm veel mogelijkheden. Op 8 oktober a.s. worden de Awards uitgereikt in Nieuw-Vennep en zal de trotse organisatie daar de prijs overhandigd krijgen. Op zondag 24 september a.s. zal het feest echter al beginnen met de Argentijnse blues-ster Xime Monzón en haar band, het voorprogramma zal verzorgd worden door Day´s Off.

Een mooie gelegenheid voor iedereen die houdt van goede livemuziek in een aangename ambiance. Meer hierover op www.bluesdongen.nl

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen