Eerste Sarahdag Dongen een groot succes

Foto:

Een superdag met alleen maar positieve reacties, alles klopt. Dat zijn de woorden die Ingrid, Nicole en Joyce, de organisatoren van de eerste Dongense Sarahdag, meteen te binnen schieten als eerste reactie op de vraag hoe de eerste Sarahdag was.  ’s Middags rond vijf uur hebben alle deelnemers zich verzameld in Café d’Ouwe Sok, voor een cocktail en een bitterbal.

door Lia van Gool (weekblad Dongen)

Sarah-gebakje
’s Morgens is de Sarahdag officieel geopend door burgemeester Marina Starmans, samen met de organisatoren. De muziek van ‘Hier zèn we dan’ klonk al uit de verte. Een groot aantal mensen trok naar het park om dit speciale moment mee te maken. Na de opening was er koffie met een speciaal Sarah-gebakje in De Cammeleur. Daarna verdeelden de deelnemers zich in groepjes voor de verschillende activiteiten. “Wij hebben zelf ook een leuke dag gehad,” zeggen de drie Sarah’s die de dag organiseerden. “Wij hadden een groep van twintig vrijwilligers, die alles mede in goede banen hebben geleid.”

Hilarisch
Gedurende de stralende, zonnige dag zorgden onder meer Nelleke en Nellie, de Schrobbelèrkar en de praktijkondersteuners van Easy Toys ervoor dat de deelneemsters bezig werden gehouden. Het werd een dag met een hilarische tocht met opdrachten en gezellige spelletjes (zoals het spel waarbij de dames een piemel op hun hoofd kregen). Er waren roombolussen van een plaatselijke bakker, een gesponsorde picknick in het park, een bingo met heerlijke hapjes en een dansworkshop. Ook waren er prachtig gevulde goodybags en werd ook het drukwerk verzorgd door een lokale ondernemer.

Cocktails
In het café is het intussen warm (of eigenlijk: heet) en druk. Alle Sarah’s zijn aanwezig om te genieten van cocktails en bitterballen. De cocktails in verschillende smaken en kleuren staan al klaar op de bar en vinden gretig aftrek.

Geweldig
Sandra, een van de Sarah’s, vond het ‘superleuk’. “Het lijkt een beetje op een reünie. Je komt zoveel mensen tegen die je kent. De dag is tot in de puntjes georganiseerd. Wij hebben spelletjes gedaan in het park, hebben een liedje en een dansje geoefend dat we misschien vanavond gaan zingen. Het was geweldig!”

Overgang
Dan staat er ineens iemand in een roze outfit op het biljart te zingen over de overgang. ‘Dat was de overgang’….’geef mij maar de overgang’….en ….’o, wat was ik mooi’. In een lange kleurige sliert gaat een polonaise door het café, achter de bar mdoor. Verhitte en vooral vrolijke gezichten komen langs. “Het is één groot feest”, zegt Rosemiek. “Het is superleuk. Wij zijn een hele dag verrast met leuke dingen.” Ingrid sluit zich hier bij aan en Karin steekt haar duim omhoog om de woorden te bevestigen.

Geniet
Linda, met een sjerp om waar op te lezen staat ‘Miss Easy Toys’, glundert bij haar uitverkiezing. “Ik ben gekozen om hun te promoten. Ze hebben uit de roze groep en uit de groene groep één vrouw gekozen.” Linda geniet duidelijk na van deze dag. Peggy wist vooraf niet wat ze moest verwachten van de Sarahdag. “Dat dit in Dongen georganiseerd wordt. Ik hoop dat dit een traditie wordt. Complimenten aan de organisatie.”

Ben jij ál 50?
Het blijft gezellig. Colinda staat met een groepje een beetje achteraan in het café. “Het is heel leuk. Ze hebben overal aan gedacht. Er waren zelfs afvalzakjes met een roze hartje erop.” Een deelneemster zegt met een glimlach: “Soms zie je iemand en dan denk je ‘goh, ben jij al 50?’ of je kijkt naar niemand en dan denk je ‘hè, ben jij pas 50?’” En bijna iedereen ziet wel ergens bekenden. “Veel oude klasgenootjes. Ik denk wel dat er meer vrouwen zijn uit 1973 dan uit 1972.”

Tranen
Ingrid, Joyce en Nicole vinden het geweldig dat zoveel vrouwen zich hebben gekleed in de kleuren die zij gebruikten in de vooraankondigingen voor de eerste Sarahdag: overal zie je groen, roze en geel. “Ik moest mijn tranen echt in bedwang houden”, zegt Joyce. “Ik hoor alleen maar positieve geluiden. En die kleding! Ik had het al prima gevonden als iemand een roze kettinkje aan had of een gele zonnebril op!” Zij vindt het dan ook geweldig dat zoveel vrouwen zich in felle kleuren hebben gehuld op deze warme nazomerdag. En het succes van deze dag? Dat is bij Joyce nog niet ingedaald.

Afterparty
Na de cocktailparty bij De Sok is het gezelschap vertrokken naar De Gouden Leeuw voor de Afterparty. Tot slot bedanken Joyce, Nicole en Ingrid alle Sarah’s voor hun
aanwezigheid en de gezelligheid. Ook dank aan alle vrijwilligers en de horeca: De Gouden Leeuw, De Salamander, De Viersprong. Café d’Ouwe Sok en De Cammeleur.

De tweede Sarahdag in Dongen staat al gepland: zaterdag 7 september 2024! Zet deze datum in je agenda.

Cookieinstellingen