Oogstdankviering in de Laurentiuskerk

Foto:

De werkgroep Oogstdankviering nodigt alle belangstellenden uit voor deze bijzondere viering op zondag 17 september om 10:30 uur in de Laurentiuskerk.

Tijdens de viering van het Oogstdankfeest wordt het belang van agrariërs in onze samenleving benadrukt en hoe dicht zij bij de oorsprong van het leven staan. Door de huidige problemen met betrekking tot de onzekere toekomst van hun bedrijven, worden onze boeren en tuinders voor een keuze geplaatst. Zij en veel andere mensen in onze samenleving worden hierdoor geraakt. Daarom is er gekozen voor het thema: “De aarde is ons gemeenschappelijk huis”. Iedereen is verantwoordelijk voor het wel en
wee van onze aarde.

Voor deze jaarlijkse viering worden streekproducten uit de oogst, producten van diverse bedrijven en particulieren geschonken en in de kerk uitgestald. Tijdens de dienst
zullen die aangeboden worden aan Werkgroep Arm in Arm te Dongen. Wanneer u als particulier of ondernemer iets wilt schenken, kunt u dit afgeven op vrijdag 15 september vanaf 13.30 uur in de Laurentiuskerk. Wij kunnen de gaven ook ophalen. Hiervoor kunt u bellen naar Ine Goos, 0162-319070, of naar het secretariaat van de parochie tussen 9.00 uur en 11.30 uur, 0162-312561.

Na de viering is er nog een kopje koffie, thee of een drankje om gezellig wat rond te kijken en bij te praten. Deze viering kunt u ook volgen via livestream op de website. De kerk is voor bezoekers nog geopend tot 15.00 uur. U bent van harte welkom! Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het boven genoemde secretariaat. Uw vragen en/of opmerkingen worden doorgegeven aan de werkgroep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen