Xime Monzón Bluesband (Arg) in De Gouden Leeuw

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert zangeres/mondharmonicaspeelster Xime Monzón uit Buenos Aires met haar band, met als supp.act Day’s Off (NL)

Je verwacht het niet in een land als Argentinië dat daar ook een heuse blues & roots cultuur bestaat geïnspireerd door de Afro-Amerikaanse muziek, een land waar je eerder denkt aan muziekstijlen als de chamamé, galopa en natuurlijk vooral de tango.

Maar ook in Zuid Amerika zijn er talloze bluesacts en zijn ook de Amerikaanse bluesartiesten graag geziene acts wanneer ze op dat continent toeren. Als jong meisje raakte ook Xime Monzón gefascineerd als ze naar de Amerikaanse bluesartiesten ging luisteren, ze gaat zich bekwamen op de mondharmonica als ze artiesten als Little Walter, Carey Bell, Slim Harpo en James Cotton hoort. Ze blijkt niet alleen aanleg maar ook talent te hebben, en heeft inmiddels een goede naam opgebouwd door haar albums en haar optredens door geheel Zuid Amerika. Ze is nu met haar band voor de tweede maal in Europa voor een drieweekse toer en haar voorlaatste show is de enige in Nederland en wel in De Gouden Leeuw! Hopelijk wordt ze net zo’n fenomeen in W-Europa als in haar eigen land. Ze komt met haar vijf koppige formatie uit Argentinië al haar loftuitingen die over haar de ronde doen ook hier waarmaken. Het zal zeer de moeite waard zijn om Xime Monzón mee te maken die met de nodige Argentijnse passie blues van hoog gehalte laat horen.

Het programma zal geopend worden door Day’s Off deze blues-rockformatie met leden vnl. uit Dongen en Loon Op Zand zullen de zaal eerst op temperatuur brengen.

Zondag 24 september a.s. Zaal open 16.00 Aanvang 16.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
Entree € 15,-

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen