100 jaar VV Dongen: ‘Dat vieren we samen’

Foto:

Deze week en later deze maand wordt uitgebreid stilgestaan bij het feit dat VV Dongen haar honderdjarig jubileum viert. De club werd opgericht op 1 augustus 1923. Een jubileumcommissie onder leiding van Jan Gerrits sr. is al zo’n anderhalf jaar bezig om een feestelijk programma samen te stellen en is daar zeker in geslaagd.

Afgelopen zaterdag mocht het bestuur van de club al vele felicitaties ontvangen tijdens de feestelijke receptie, waar ook de jubileumkrant gepresenteerd werd, met daarin een historisch overzicht  van vele hoogtepunten en enkele dieptepunten uit de rijke clubgeschiedenis. Dit weekend wordt de jubileumkrant huis aan huis verspreid in de gemeente Dongen. Voor leden en adverteerders is deze uitgave in luxe glossyvorm gedrukt.

Gala-avond
Natuurlijk wordt dit jubileum uitgebreid gevierd. Donderdagavond waren meer dan 300 VV Dongen sympathisanten, waaronder sponsors , bestuur en vrijwilligers, te gast tijdens de Gala- avond in het Willem II stadion, waar men een diner kreeg voorgeschoteld in combinatie met een uitgebreid entertainment programma met FC De Rebellen (Andy van der Meyde, John de Wolf en Royston Drenthe), Sem Rozendaal, Rob Scheepers en tafelgoochelaar Stan Broeders. Voor vele aanwezigen een bijzonder moment van deze jubileumviering.

Jeugddag en feestavond
Vandaag staat Sportpark De Biezen geheel in het teken van het Jeugdevent, met talloze  activiteiten en speciale gasten voor de jeugdleden van VV Dongen, terwijl vanavond de grote zaal van De Cammeleur het decor vormt voor een grootse feestavond voor de leden vanaf 18 jaar en overige belangstellenden. Kaarten voor deze avond zijn à € 15,00 nog te koop bij Brasserie LOUD en in de kantine van VV Dongen. De avond wordt opgeluisterd door DJ Tom, Feestband BAM, Vieze Jack en ‘Toreador’ Wilbert Pigmans. Mis het niet!

FC De Rebellen en veilingavond
Hiermee is de viering van het jubileum echter nog niet gedaan, want op zaterdag 16 september komt de ploeg van FC De Rebellen naar Sportpark De Biezen voor het spelen van een wedstrijd, met daarna natuurlijk een minstens zo belangrijke derde helft in de kantine. Leden van VV Dongen mogen deze wedstrijd gratis bezoeken, voor de overige belangstellenden zijn kaarten voor deze wedstrijd à € 5,00 te koop bij BART, Tramstraat 27. Op zaterdag 23 september volgt er nog een veiling met meerdere bijzondere kavels, in totaal meer dan 150, , waaronder bijvoorbeeld een gesigneerd shirt van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Ruimschoots voor de veiling zullen de kavels,  bekend gemaakt worden op dongen.nieuws.nl, in de overige media en in de veilingbrochure. Er is ‘voor iedere portemonnee wel een aanbod!’ De toegang is gratis. De avond wordt geopend door Hans van Breukelen. Hij is ambassadeur van Support Casper, een stichting die baanbrekend onderzoek doet naar alvleesklierkanker. Een deel van de veilingopbrengst komt ten goede aan deze stichting.

Later dit seizoen volgt dan nog een wedstrijd van de selectie van VV Dongen tegen een Betaald Voetbal Organisatie. De gesprekken daarover lopen nog. Zodra hierover meer bekend is, lees je dat natuurlijk ook meteen op dongen.nieuws.nl

Interviews
Op de speciale jubileumwebsite www.vvdongen100.nl wordt onder de noemer ‘Een Eeuw(ig) VV Dongen’ het volledige jubileumprogramma beschreven. Onderdeel van deze website zijn interviews die onlangs in een professionele setting gehouden zijn met personen uit diverse geledingen uit de VV Dongen geschiedenis. Deze interviews komen in diverse afleveringen voorbij. De eerste vier interviews staan inmiddels op de website. Hierin komen een groot aantal VV Dongen coryfeeën aan het woord. Onder leiding van interviewer Luke Merkx en met camera- en montage werk van Joris de Man Vormgeving & Videoproductie, vertellen zij over hun ervaringen en belevenissen bij de oudste voetbalclub van Dongen

BEKIJK DE INTERVIEWS HIER

 

 

Cookieinstellingen