Twee BBQ wedstrijden in één weekend

Whole hog
Whole hog
Foto:

Voor de negende keer worden er een internationale BBQ wedstrijden georganiseerd in Dongen-Vaart. De wedstrijden vinden plaats op 9 en 10 september. De organisatie is in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve”.

Er worden in dat weekend wedstrijden gehouden door twee internationale organisaties, namelijk SCA en KCBS. Op zaterdag is er een SCA-wedstrijd. SCA staat voor Steak Cookoff Association. Op zaterdag staan er wedstrijden Steak-, Burger-, Saté en Whole-Hog op het programma. Voor het eerst organiseert de Kansas City Barbecue Society (KCBS) ook al op zaterdag een wedstrijd. De teams meten hun krachten nu dus zowel op zaterdag als op zondag.

De teams bereiden op deze dagen vier vlees categorieën voor: Chicken, Spare Ribs, Pulled Pork en Brisket. Om zich te kunnen kwalificeren voor het algeheel kampioenschap dien je aan alle wedstrijden mee te doen. Voorts staat het onderdeel Chef’s Choice op het programma. Teams bereiden hiervoor een gerecht op de barbecue. Op zaterdag begint het evenement om 12.00 uur op zondag om 10.00 uur.

Elk jaar doen er teams mee uit diverse landen. Er zijn beperkt nog plaatsen beschikbaar. Voor de wedstrijden van de KCBS hebben zich op dit moment 23 teams opgegeven voor de wedstrijden van de SCA staan er nu 19 teams op de inschrijvingslijst. Op deze dagen kun je allerlei gerechten proeven. Ook zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Om de gezelligheid verder te vergroten is er ook live muziek. Op zaterdag en zondag worden er weer wedstrijden gehouden speciaal voor kinderen. Inschrijven kan op de wedstrijddagen voor 10.00 uur.

Het festivalterrein is speciaal ingericht voor dit evenement. Het is te vinden aan de Vaartweg 131 in Dongen-Vaart, waar ruim gratis parkeergelegenheid is. Voor actuele informatie zie https://bbqcontest.nl, of Astrid en Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen