Receptie 100 jaar VV Dongen: gezelligheid troef.

Foto: Jeffrey Oomens

Wie afgelopen zaterdagmiddag de entree van voetbalvereniging Dongen naderde zal het niet het niet ontgaan zijn dat deze club 100 jaar bestaat. Een kroon op het jubileumlogo boven de poort en aan de ene zijde het jaar van oprichting en aan de andere kant het huidige kroonjaar. De rode loper was uitgerold voor de genodigden.

Door Piet Scheepers

Daaronder burgemeester Marina Starmans en wethouder René Jansen namens het Dongense college. Maar ook een afvaardiging van de KNVB en verschillende bestuursleden van Dongense verenigingen. Daarnaast bestuursleden van voormalige tegenstanders uit de 3e Divisie. En zeer zeker niet te vergeten de erevoorzitter van de jubilerende club, Peter van Hoppe en echtgenote. Maar ook Ere leden en leden van Verdienste maakten het gezelschap compleet. Later op de avond schoven leden en oud-leden aan. Het klapstuk van de avond was de huldiging van twee leden Anja Hartmans en Bouke Derks. Twee personen die al jaren aan de weg timmeren binnen de organisatie VV Dongen.

 

 

Foto’s receptie: Jeffrey Oomens

Zoals gebruikelijk, zeker bij een honderd jarig bestaan, wordt de feesteling toegesproken. De ouverture was weggelegd voor Marina Starmans. Onze burgemeester was trots op deze club. “100 jaar geleden was voetbalvereniging Dongen ontstaan uit DV en Olympia. Het werd uiteindelijk VV Dongen, een club voor jong en oud. Teamsport, je bouwt vriendschappen op. Binnen de club communiceren en kritiek verwerken. Daarnaast op het veld een gezonde dosis competitie neerzetten. Het allerbelangrijkste is het plezier bij spelers, bestuur en vrijwilligers! Ik heb dan ook een geel blauw hart en feliciteer jullie allemaal met deze behaalde mijlpaal!”

Hierna was het woord aan de voorzitter van de jubilerende vereniging John Paul Verkooijen. Voor hem was de saamhorigheid binnen de vereniging de voornaamste drijfveer om deze club te leiden. “Voetbalvereniging Dongen, een club met een eigen identiteit. Prestaties zijn prachtig, maar het collectief en saamhorigheid zijn ons fundament. Dat gevoel van saamhorigheid is ons onderscheid. Velen hebben ons al die jaren gesteund. Coaches en trainers hebben kennis doorgegeven, bestuursleden hebben in al die jaren een sterke club gebouwd en vrijwilligers hebben achter de schermen gezorgd dat alles draait. VV Dongen verbindt de Dongense gemeenschap, als baken van hoop en vreugde, waar vriendschappen bloeien en herinneringen voor het leven ontstaan.

Laten we dit succes vieren, onze geschiedenis en onze toekomst omarmen met dezelfde ambitie en het onmiskenbare verenigingsgevoel. Laten we onze clubkleuren met trots dragen en VV Dongen in ons hart houden voor meer jaren van succes en verbondenheid. Dank aan allen die deze reis mogelijk maakten. Op naar nog eens 100 jaar VV Dongen!” Hierna was het aan de afvaardiging van de KNVB. Bettie Schellen van de ledenraad van de KNVB en ambassadeur Michael Esaies feliciteerden namens de bond jubilaris VV Dongen. “Een vereniging die geprivatiseerd is en zelfs een vrouwenafdeling binnen haar gelederen heeft.” Namens de KNVB werd een oranje KNVB-vlag aangeboden met daarop het 100-jarig bestaan.

Inloop leden en belangstellenden.
Het werd knus en gezellig. Na een zomerstop konden leden en aanhang weer eens onder het genot van een hapje en drankje oude koeien uit de sloot halen. Het hoogte punt van deze avond was het onderscheiden van twee toekomstige ereleden. Als eerste werd Bouke Derks naar voren gehaald. “Ruim 35 jaar heb jij onze ledenadministratie behartigd. Je verzette zelfs je vakanties omdat in deze periode vele mutaties moesten worden doorgevoerd. Je deed alles met overtuiging en niets was je te veel,” aldus de voorzitter richting Bouke Derks die tijdens het 90-jarig bestaan al tot lid van Verdienste was benoemd. Onder luid applaus werd hem de oorkonde overhandigd.

Foto: Jeffrey Oomens

Toen was Anja Hartmans de gevierde dame. Zij werd in 1977 binnen de vereniging gekozen als het eerste vrouwelijke bestuurslid. Dit ging niet zonder slag of stoot. Anja zette door en werd voor al haar tomeloze inzet tijdens het 80-jarig bestaan benoemd tot lid van Verdienste. Toen al merkte Anja op: “Gewoon doen wat je moet doen, lekker doorgaan!” En dan nu, bijna een halve eeuw verder benoemd de vereniging deze doorzetter, vrouw van de club en moeder van de zaterdag haar tot erelid.

Foto: Jenny Rommens

Een trotse voorzitter John Paul Verkooijen bevestigde dit met de volgende woorden. “Anja, de spreekwoordelijke moeder van de club. Anja behoeft geen i0ntroductie. Zij ziet nu kinderen voorbijkomen van vaders die ze zelf als kleine jongen wegwijs maakte binnen de club. Anja, een echte clubvrouw die geel en blauw vanuit de familie is ingegeven. Dat het een keer zou gebeuren was geen verrassing, maar erelid worden in het 100-jarig bestaan van de club dat verdienen deze twee kanjers! Proficiat en een daverend applaus.” Met bloemen en een oorkonde waren Anja en Bouke apetrots en zichtbaar geëmotioneerd. Onder luid applaus namen beiden de vele felicitaties in ontvangst.

Foto: Jenny Rommens

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen