De meest kindvriendelijke kapper 40 jaar achter de stoel.

Foto:

Wie in de maand augustus kapsalon Gert Jan Vereggen binnenstapt, zal het niet ontgaan dat daarbinnen iets feestelijks gaande is. Corné Vereggen is deze maand 40 jaar in dienst van zijn broer Gert Jan.

Door Piet Scheepers

En de familie kennende dan moet dit gevierd worden. Slingers en allerlei versierselen rondom de spiegel waarvoor Corné normaal zijn klanten knipt, kapt of scheert. Met name de kleine gasten zijn bij deze grappige kapper, zoals de kleine gasten Corné noemen, in goede handen.

Op het moment dat fotograaf Appie Bonis een plaatje wil schieten en vraagt of het een staande of een liggende foto moet worden, schiet Corné gelijk in zijn rol. “Komt er nog wat van,” roept hij terwijl hij onder de stoel op de grond ligt. De kleine klant is verbaasd wat de kapper nu weer uit de hoge hoed tovert en haalt zijn schoudertjes op en roept: “Wat doe je nu weer?” Zo gaat het er dagelijks aan toe in deze gezellige kapsalon. Zo komt er iemand binnen om zo maar een bakske te doen. Er wordt dan spontaan gevraagd wat er zoal in de koffie moet. Heb niet het lef om te zeggen “niets”, want dan krijg je een lege beker aangereikt.

Corné Vereggen, onlangs 60 jaar geworden, werd in 1983 door Gert Jan gevraagd bij hem in dienst te komen. Voordat dit een feit werd, ging er eerst heel wat water door de zee. ,,Ik vroeg mijn ouders om broer Corné te sturen, die in Etten Leur in een kapsalon werkte,” vertelt Gert Jan. “Mijn moeder raadde mij dit af. Nooit van z’n leven doen! Je hebt zo ruzie!” Gert Jan moet hier, na 40 jaar samenwerken, nog steeds om lachen. ,,De eerste vijf minuten ruzie of woordenwisseling moet nog komen!” Voor beiden is het een zeldzaamheid. Twee broers die 40 jaar samen werken zonder enig probleem. “Dat zie je denk ik nergens, althans niet veel,” realiseert Gert Jan zich. De grappende kinderkapper, kan ook serieus zijn. Naast heren kapt Corné ook dames. Met iedere klant volgt een eigen verhaal, serieus of gelardeerd met opmerkingen die net door de beugel kunnen. Ook weer de kapsalon eigen.

In zijn vrije tijd heeft Corné zo zijn eigen hobby’s. Zo is hij liefhebber van Rock ’n Roll muziek. En dat laat hij dan ook op de dansvloer zien. Maar ook als het serieus moet zijn, weet Corné zijn mannetje te staan. Via Jurgen van den Elzen werd hij als teambegeleider bij Olympia ’60 binnen geloosd. Daar werd hij dikke maatjes met Patrick Pruijssers. Vorig jaar is hij als leider gestopt. Corné blijft wel zijn geliefde clubje op zaterdag volgen. En natuurlijk mag thuis de ‘Man Cave’ niet ontbreken. Gezelligheid kent geen tijd. Ook op de vakanties in Turkije waar hij dan het voortouw neemt. “Dit naseizoen hopen we met alle kinderen en kleinkinderen naar Turkije af te reizen. Ons tweede thuis!” vertelt Corné trots.

Hij is net als Gert Jan kort en bondig als het over de samenwerking gaat. “De eerste ruzie moet nog plaats vinden. Wel eens een meningsverschilletje, maar dat is het. En we staan al 40 jaar een metertje van elkaar af. Nooit iets voorgevallen!” De klantenkring breidde zich gestaag uit. Ook steeds meer dames wisten de weg naar kapsalon Vereggen te vinden. Vandaar dat Gert Jan ‘s dochter Patty rond 2000 het team kwam versterken. Opvallend bij de familie Vereggen is dat de ouders van Corné en Gert Jan niets met het kappersvak van doen hadden.

Trots vertellen beide broers dat inmiddels elf Vereggens in het kappersvak hun boterham verdienen. Wat de toekomst gaat brengen? “Lang leve de lol! Als het werk maar goed is. En op tijd een bakske! Met of zonder suiker of melk.” Dit laatste wel duidelijk meedelen. Want anders? Dan maak je kennis met Corné.

 

Cookieinstellingen