3 originele manieren voor het uitreiken van een kerstpakket

Foto: Pixabay/sutulo

Ingezonden Ieder jaar in de week voor de kerstdagen is het voor de meeste bedrijven het moment om het jaarlijkse kerstpakket uit te reiken. Waar de ene werkgever kiest voor een pakket vol lekkernijen, kiest de ander ervoor om het personeel een bonus te doen in de vorm van geld.

Wat je ook doet, de manier waarop is voor vooral de werknemers misschien nog wel het belangrijkste. Omdat het toch ieder jaar weer een hele klus is om alles in goede banen te leiden, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee jij de luxe kerstpakketten aan je werknemers kunt uitreiken.

Waarom op een originele manier?
Het krijgen en ook geven van een kerstpakket is voor veel werknemers en werkgevers een bijzonder moment. Het jaar is bijna ten einde, wat vaak het moment is om je waardering uit te spreken naar elkaar. Je kunt je dus wel voorstellen dat het wel leuk en ook vooral belangrijk is, om bij het geven van een kerstpakket aan je werknemers, dit op een persoonlijke manier te doen en dus ook even stil te staan bij wat er het afgelopen jaar allemaal bereikt is als bedrijf. Ondanks dat dit een goede manier is om dichter tot je werknemers te komen, zien we nog altijd dat er ontzettend veel werkgevers zijn die het pakket per afdeling bij de manager op kantoor neerzetten en het daar kan worden opgehaald. Gemiste kans als je het ons vraagt! Wil jij je nu als werkgever onderscheiden? Geef je werknemers dan hun kerstpakket op één van de volgende leuke manieren.

Speurtocht
Wat is er nu leuker dan je kerstpakket krijgen in de vorm van een speurtocht naar het pakket toe. Nu zullen er altijd mensen zijn die dit onzin vinden, maar kijkende naar het gros van het personeel, wordt dit stukje extra aandacht vaak meer dan gewaardeerd. Verstop bijvoorbeeld kleine aanwijzingen door het hele kantoor en laat ze zoeken naar het uiteindelijke kerstpakket. Niet alleen zorgt dit voor een leuke en interactieve ervaring, maar het verhoogt ook het teamgevoel en de saamhorigheid. Bovendien zal het ongetwijfeld voor veel enthousiasme en plezier zorgen!

Persoonlijk overhandigen
Wat als de directeur persoonlijk elk kerstpakket overhandigt aan de medewerkers? Dit geeft een extra persoonlijk tintje aan het moment en laat zien dat het management betrokken is bij het welzijn van de werknemers. Het kan ook een geweldige gelegenheid zijn voor de medewerkers om een praatje te maken met de directeur en eventuele vragen of suggesties te delen. Deze persoonlijke benadering zal ongetwijfeld gewaardeerd worden en het gevoel van waardering versterken.

Tot slot
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er allerlei originele manieren om een kerstpakket aan het personeel te kunnen overhandigen. Wat vooral belangrijk is, is dat je ze het gevoel geeft dat ze ertoe doen. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor het persoonlijk overhandigen van het pakket of toch kiest voor alleen een persoonlijke boodschap. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het als directeur van bijvoorbeeld een grote bank, lastig wordt iedereen persoonlijk toe te spreken.

Cookieinstellingen