Vikingen op de ijzertijdboerderij

Foto:

Zaterdag 24 juni en zondag 25 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur

De Bloodaxe Sibbe strijkt een weekend neer op de IJzertijdboerderij. Deze hechte Vikinggroep bestaat uit een aantal families die samen optrekken en waar ze komen hun ambacht uitoefenen, handeldrijven en graag anderen kennis laten maken met de Vikingwaarden. Waren de Vikingen onbevreesde woeste krijgers, rovers en avonturiers?
Jazeker! Waren de Vikingen levendig, vrolijk en gastvrij? Jazeker, ook dat!

Het waren kundige ambachtslieden, gezellige praters en slimme handelaren, hardwerkende boeren, bezige vissers, stoere zeelui en…verhalenvertellers. Sterke verhalen, maar ook mooie en spannende verhalen, over hun leven, hun geloof en hun reizen. Welke jij krijgt te horen, dat merk je vanzelf!

Ga ook eens langs bij de pottenbakker, of kijk mee in de kookpot van een van de families. Laat de wijsheid van de runen je verrassen, onderhandel met de houtbewerker of vraag een van de krijgers om je uit te leggen hoe er wordt getraind. De kinderen kunnen ‘vechtles’ krijgen en sparren met een echte Viking of botten en schedels, pootjes en vachtjes bekijken van verschillende dieren.

De handelaren hebben tijdens hun vele verre reizen van alles verzameld, geruild en gekocht en hebben mooie en nuttige dingen te koop. De Vikingen van de Bloodaxe Sibbe heten je van harte welkom in hun tijdelijke ‘dorp’! Voor meer informatie over de ijzertijdboerderij zie onze website: IJzertijdboerderij Dongen – De IJzertijd komt tot leven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen