Toneelclub Dongen…wat is dat??….. wie zitten daar bij??

Foto:

Sinds december 1984 is er in Dongen een toneelclub, die begonnen is met leden van de KBO, onder de naam DIO. Deze toneelclub heeft in die vele jaren heel veel toneelstukken bij de KBO middagen, en op andere locaties gespeeld. Na ruim 36 jaar werd het in 2020 tijd dat de toneelclub meeging in de moderne tijd en werd de naam gemoderniseerd van DIO naar Toneelclub Dongen.

Er wordt nog altijd 2 x per jaar een toneelstuk gespeeld bij de KBO, nl in april tijdens de Algemene Leden Vergadering een blijspel en in december tijdens de Kerstviering, een toneelstuk met een Kerstgedachte. En natuurlijk ook nog op andere locaties, als daar de mogelijkheid is. In de maanden januari tm april repeteren we voor het toneelstuk in april.
Daarna hebben we een zomerstop. In deze zomerstop hebben we wel altijd ons jaarlijks uitje, waar we met onze partners genieten van een gezellige dag. Na de zomerstop gaan we in augustus tot en met december weer aan de slag met de repetities voor het stuk voor de Kerstviering.

Onder de regie van Dre gaan we aan de slag in onze repetitie ruimte: Maandagochtend van 09.30 tot 12.00 uur in De Leest, Nieuwstraat 7 te Dongen. Het decor en de opbouw ervan is al jaren in handen van Jan van Erven. Jan wordt de laatste jaren bijgestaan door Gerard, Jos en Bert. En natuurlijk steken ook de eigen leden van de toneelclub hun handen daarbij uit de mouwen, iedereen doet wat hij/zij kan. Zodat er weer een mooi decor en inrichting staat voor de toneeluitvoering. Voorafgaand aan de toneelstukken, worden we door Ine, onze vaste grime dame, voorzien van de make-up, en tovert zij ons vakkundig om tot mooie en bijzondere typetjes. Tijdens de uitvoering van de toneelstukken, is achter de schermen onze souffleur Ine.

Op de planken staan onze 2 kanjers van mannen, Piet en Kees, die zetten tijdens de toneelstukken hun rollen zo weg, dat je denkt: dat is uit hun leven gegrepen. De 6 dames die onze club rijk is, Maria, Leontine, Toos, Mary, Anny en Marian, spelen hun rollen met volle overgave en veel plezier, of het soms lijkt dat die rollen op hun lijf geschreven zijn.

Om dit alles, als gezellig toneelclub te kunnen blijven doen, zijn we op zoek naar mensen die ons bij de volgende taken willen ondersteunen:

  • Met ons op de planken willen om een toneelstuk te spelen.
  • Helpen bij het aanpassen van het decor.
  • Opbouwen en afbreken van het decor, voor en na een toneelstuk.
  • Achter de schermen, bv klaar hangen van kleding, hulp bij verkleden.

Denkt u dat een van deze zaken wel bij u past, neem dan eens contact op met het secretariaat van de toneelclub: [email protected] of loop in september eens binnen tijdens onze repetities. Samen met u kunnen we dan weer aan de slag om een mooi toneelstuk op de planken te zetten.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen