Publiek enthousiast over ‘Gevaarlijk Spel’ van Popkoor Spirit

Foto: Piet Plasmans

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Popkoor Spirit bracht de voorstelling “Gevaarlijk Spel”. Na vele repetities, knutselen aan decorstukken, het verzorgen van diverse kostuums, en niet te vergeten de coronatijd, waren de mensen van Spirit er klaar voor.

Het publiek was enthousiast over het geheel. Eén van de bezoekers: “Een wervelende voorstelling in een volle Cammeleur, zaterdagavond. Zang, dans, theater, kleur, passie en veel interactie met het publiek. Als bezoeker heb ik er enorm van genoten”. Een andere bezoeker vertelt: “De energie was voelbaar en dat zag je terug in het publiek bij het ‘Ik Hou Van Holland’ spel!”. Een volle zaal zingende mensen, wapperend met een rood-wit-blauw of oranje vlaggetje. Het was hilarisch om te zien hoe fanatiek de gekleurde vakken meededen aan de muziekvragen tijdens ‘Ik Hou Van Holland’.

Zondagmiddag waren gasten van Met je Hart uitgenodigd om de voorstelling te komen bekijken. Ook zij zongen uit volle borst mee met de bekende deuntjes. Nummers als Before I go, Eternety en Dangerous Game gaven het publiek kippenvel in de setting waarin de nummers gespeeld werden. ‘Wie heeft het gedaan’ wekte veel lachsalvo’s op. Figuren als Colonel Muster, Professor Plum, Dominee Green, Mrs. Peacock en Miss Scarlet uit het cluedo-spel schitterden met hun alibi. Ook de solisten lieten hun kwaliteit horen in de door hen gezongen nummers.

Zoals de creatieve leden van Spirit al jaren gewend zijn, is er een verhaal bedacht waarbij passende muziekstukken zijn gezocht. Zowel muzikaal leider Ruud Verkoeijen, als regisseur Maartje Biemans , moest wennen aan het concept. Beiden zijn bij Spirit gestart toen het project al ver gevorderd was. Het verhaal stond in de grondverf en de meeste muziek was uitgezocht. Maartje: “Daar waar ik normaal gesproken al betrokken ben bij de totstandkoming van een stuk of zelfs (mee)schrijf, was ik nu de schakel tussen wat de creatieve commissie had bedacht en wat het koor wil en kan”. Ook Ruud werkt normaal met een vooraf kant en klaar script met uitgewerkte arrangementen. Nu werden gedurende het proces nog muziekstukken vervangen en aangepast om het verhaal kloppend te maken.

De muzikanten van de voor deze show samengestelde 8-koppige band, onder leiding van Ruud Verkoeijen, dirigent van Spirit, heeft het koor geweldig ondersteund in deze show.
Popkoor Spirit is blij en trots dat zij met deze club mensen hebben mogen spelen voor dit meer dan enthousiaste publiek.

Voor meer foto’s van de show, kun je de Social media van Popkoor Spirit bezoeken. Vind je het ook leuk om te zingen en theater te maken? Kom dan een keertje een repetitie bijwonen. Meer informatie vind je op www.popkoorspirit.nl.

foto’s: Piet Plasmans

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen