Grandioze Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen in Park Vredeoord

Start van de Kids Run
Start van de Kids Run
Foto: John Damen/SportMotions

Afgelopen zaterdag hebben honderden lopers deelgenomen aan het hardloopspektakel Dwars Door Dongen. De 5 km en de 10 km hadden het parcours letterlijk Dwars Door Dongen, met start en finish in Park Vredeoord. De motor vooraf gaf het parcours aan, en de vele hardlopers, wedstrijdlopers en trimmers, daagden zichzelf én elkaar uit om onder de warme zon hun afstand te lopen.

Het tempo zat er stevig in en iedere loper leverde voor zichzelf een topprestatie! De snelse man op de 10 km was Mike van Hellemond van Spiridon. Bij de dames ging de gouden medaille naar Dyanne Verpaalen van TRR. Ook op de afstand van 5 km werden medailles uitgereikt. Hier ging het goud naar Jeroen Verhees van Spiridon en naar Nikki van Gool van Gloria.

De bedrijvenloop van 5 km zorgde voor veel publiek. Sponsor Hoppenbrouwers liep met een team, maar bleek niet opgewassen tegen de lopers van het SoliPharma team, dat er met de wisselbeker vandoor ging. Het team van Medifit Fysiotherapie pakte het zilver en Team Hoppenbrouwers ontving de bronzen medaille. Alle bedrijvenlopers kregen een verfrissend flesje bier van Opener, wat bij deze warme temperatuur blij ontvangen werd!

De Avri Engelse Mijl zorgt elk jaar weer voor een spannende strijd. De jonge Rogier Gitz van Attila liet zien wat hard lopen betekent, en finishte in de mooie tijd van 5.31. Een verdiende gouden medaille! Bij de dames was A-juniore Anne de Jong het snelst, op de voet gevolgd door Suzanne Jonkers van U-Track en Daantje Kemmeren van Atledo.

De Kids Run bij de Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen is elk jaar toch wel een hoogtepunt op een toch al mooie dag. Gespannen staan ze aan de start, om als een pijl uit een boog weg te schieten zodra het startschot klinkt. Enthousiast aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s renden zij hun ronde door het park. Hier en daar een traantje door de spanning, maar vooral veel lachende kinderen die duidelijk plezier hadden in het hele gebeuren. De Kids Run werd ook dit jaar weer gesponsord door Tact Letselschade, waardoor elk kind bij de finish een leuke attentie kreeg. Ondertussen konden alle lopers en het publiek genieten van een hapje en een drankje, verzorgd door De Salamander.

De organisatie van de Dwars Door Dongen dankt alle vrijwilligers voor hun tijd en energie! Van de opbouw en het meehelpen tijdens de wedstrijd, tot aan het regelen van het verkeer en het opruimen van het parcours en het park. Op naar de volgende editie van de Dwars Door Dongen in 2024!

Foto’s: John Damen/SportMotions

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen