Ingezonden: De nieuwe N629: stilstand is achteruitgang

Foto:

Ingezonden door de Dongense VVD

De nieuwe N629: stilstand is achteruitgang
We hadden het in februari al geschreven: De verbinding tussen Dongen en Oosterhout is geen fijne weg. Iedere ochtend en avond slibt de Heistraat dicht door al het verkeer en de enorme vertraging zorgt voor veel frustratie bij weggebruikers. We hadden gehoopt dat er na zoveel jaren vertraging eindelijk eens gestart kon worden met de aanleg. Dat is ook hard nodig, want zoals bekend wil Oosterhout fors uitbreiden ten noorden van Oosteind waardoor de toekomstige verkeersdruk alleen maar sterk zal toenemen.

Medio mei werden we onaangenaam verrast door het besluit van de Provincie om de aanleg voor onbepaalde tijd te pauzeren wegens stikstof emissies. Het College heeft zijn ongenoegen naar de Provincie geuit. Het is buitengewoon merkwaardig dat de Provincie voorbijgaat aan de realiteit dat de stikstofemissies van het huidige wegverkeer door de vele files juist zullen toenemen ten opzichte van het nieuwe tracé. Ook heeft ze blijkbaar geen boodschap aan het feit dat de afgesproken natuurcompensatiemaatregelen zijn getroffen. Het is teleurstellend hoe de Provincie met de stikstofproblematiek omgaat. Dit is achteruitgang in plaats van vooruitgang.

Wat ons verder zorgen baart is welke gevolgen deze beslissing kan hebben voor de nieuwbouwplannen in Dongen zoals de Noorderbunder en de vijf te bouwen basisscholen die op de planning staan. Gaan de stikstofdiscussies deze plannen ook in de ijskast zetten? Het is te hopen dat het College zijn hoofd koel houdt en met de Provincie stevig in gesprek gaat. We hebben ons gedeputeerde statenlid bij de Provincie en voormalig wethouder Petra Lepolder uiteraard in stelling gebracht om te helpen het belang van Dongen onder de aandacht te brengen.

Frans den Broeder & Perry Wens
Dongense VVD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen