Het beste alcoholvrij IPA bier

Foto:

Ingezonden Ben je op zoek naar een smakelijk alcoholvrij alternatief voor je favoriete IPA-bier? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of helemaal geen alcohol te drinken, maar willen toch kunnen genieten van de volle smaak van een goed IPA-bier.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alcoholvrije bieren beschikbaar, en dat geldt ook voor IPA’s. In dit blog richten we ons op het vinden van het beste alcoholvrije IPA-bier dat er is. We kijken naar waarom het kiezen voor alcoholvrije IPA-bieren de moeite waard is en welke opties er zijn voor wie op zoek is naar een heerlijk alcoholvrij bier met een volle IPA-smaak.

Waarom kiezen voor alcoholvrije IPA-bieren?
Er zijn tal van redenen waarom je zou kunnen kiezen voor alcoholvrije IPA-bieren. Misschien ben je bezig met een gezonde levensstijl en wil je de inname van alcohol beperken. Of misschien moet je rijden na het drinken van een biertje en wil je geen risico nemen. Ook kan het zijn dat je intolerant bent voor alcohol of je zelfs geheelonthouder bent. Wat je reden ook is, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een alcoholvrij alternatief voor je favoriete IPA-bier. Gelukkig zijn de smaken en aroma’s van alcoholvrije bieren de afgelopen jaren enorm verbeterd, dus je hoeft geen compromissen te sluiten als het gaat om de smaak.

De groei van het aantal alcoholvrije bieren
Het is niet alleen de populariteit van IPA’s die is toegenomen, maar ook het aantal alcoholvrije bieren op de markt. Er zijn tal van brouwerijen die zich toeleggen op het creëren van meer alcoholvrije bieren met een volle smaak, en er zijn zelfs brouwerijen die zich uitsluitend richten op het maken van alcoholvrije bieren. Dit betekent dat er nu meer keuze is dan ooit tevoren als het gaat om alcoholvrije bieren, en dat geldt ook voor IPA’s.

Het beste alcoholvrije IPA-bier
Maar wat is nu het beste alcoholvrije IPA-bier? Dat is een vraag waarop geen eenduidig antwoord is, omdat het afhangt van je persoonlijke smaakvoorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een lichte en frisse IPA, terwijl anderen op zoek zijn naar een hoppig en krachtig bier met een pittige afdronk. Wel kunnen we zien welke alcoholvrije IPA’s erg populair zijn en een goede score krijgen op Untappd. Dit is de top 5 van dit moment:

1. Van de Streek – Playground IPA
2. BRULO – 7 Hop 7 Grain – DDH IPA
3. Nøgne Ø – Himla / Humla – IPA
4. THRIVE – Recovery IPA
5. Maisel & Friends Alkoholfrei – IPA

Het is belangrijk om verschillende alcoholvrije IPA’s te proberen en te ontdekken welke het beste bij jouw smaak past. Gelukkig zijn er steeds meer brouwerijen die zich richten op het maken van alcoholvrij bier, waaronder ook IPA’s. Er zijn dus genoeg opties om uit te kiezen en het is dan ook zeker de moeite waard om je horizon te verbreden en te experimenteren met verschillende soorten alcoholvrij IPA-bier om jouw favoriet te vinden.

 

Cookieinstellingen