Raad hakt knoop door: wandelpaadje bij Olympia ’60 wordt verplaatst naar Eagle Shelter

Foto: PixProfs/Jan Stads

De kogel is eindelijk door de kerk. Er komt een wandelpaadje tussen VV Olympia ’60 en de Eagle Shelter als alternatief voor het huidige wandelpaadje tussen Olympia ‘60 en het Hertog Janveld.

Een deel van de omwonenden had liever gezien dat het paadje verlegd zou worden naar de andere kant, tussen het Hertog Janveld en Atledo. Het CDA, de Volkspartij Dongen en de VVD wilden dat deze mogelijkheid eerst goed onderzocht werd, maar kwamen gisteren tot de conclusie dat de optie tussen Olympia ‘60 en de Eagle Shelter uiteindelijk toch de beste was.

Door: Bernadette Klerx

Geen risico nemen
“Wij hebben de wethouder de vorige keer gevraagd om meer informatie over de optie om het pad bij Atledo te leggen. Uit alle informatie die wij verzameld hebben, zijn wij tot de conclusie gekomen dat die optie technisch niet haalbaar is en dat de onderhoudskosten ook hoger zijn. Bovendien is er groter risico op schade aan de velden en komen er vrijwel zeker problemen met de drainage als we het pad daar leggen. Die risico’s wil het CDA niet nemen en voor ons is dan het best mogelijke alternatief een pad langs de Eagle Shelter’, verklaarde CDA-raadslid Jacques van der Aa het standpunt van zijn partij.

‘Moeilijke keuze’
En ook de Volkspartij Dongen was ‘om’. “Het was een moeilijke keuze voor ons’, zei raadslid Cees Zwaal, ‘maar cruciaal voor ons is dat het nieuwe pad geen geld kost en dat het snel gerealiseerd kan worden. En daarom kiezen wij voor het pad langs de Eagle Shelter.’

Prima voorstel
De andere partijen maakten er niet veel woorden meer aan vuil. ‘Wij vonden een pad langs de Eagle Shelter atijd al een goede keuze. Het kan snel gerealiseerd worden, het kost niks en we krijgen er extra natuur voor terug. Dus wij zeggen: vooruit met de geit’, liet D66-raadslid Gitta Glerum weten. De VVD en de Ouderenpartij reageerden nog bondiger: ‘Het pad langs de Eagle Shelter, een prima voorstel, ’vonden Jan Kennekens (Ouderenpartij) en Frans den Broeder ( VVD).

Slepende kwestie
En met dit besluit van de raad is dan een eind gekomen aan een langdurige en slepende kwestie, waarin de voetbalvereniging en een deel van de omwonenden lijnrecht tegenover elkaar stonden. Olympia ’60 kan nu zijn grote wens van een aaneengesloten sportpark realiseren. Als het voetbalseizoen is afgelopen wordt het paadje tussen Olympia ’60 en het Hertog Janveld afgesloten en wordt het verplaatst naar de Eagle Shelter.

 

Cookieinstellingen