Foto van de week

Foto: Dick Verhoeven

Deze week laat Fotoclub Dongen jullie een foto zien van Dick Verhoeven. Hij is al best een tijdje lid van deze fotoclub, maar de club heeft helaas nog niet zoveel fotowerk van hem gezien. Het staat iedereen uiteraard vrij om foto’s te laten zien en daarom is het juist fijn om een keer iets van hem te presenteren.

De foto kreeg als titel ‘Verbeelding’ mee: je ziet iets, terwijl je het in feite niet echt ziet. Het is namelijk de weerkaatsing in een spiegelend vlak in een of ander gebouw. Hoogstwaarschijnlijk zal het ook een bepaald soort glas zijn (dubbel glas misschien?), waardoor er een vervreemding ontstaat. Het siert de maker dat hij deze weerspiegeling heeft gezien en dat ook heeft vastgelegd.

Bij dit soort opnames kun je helaas niets regisseren, je hebt geen of nauwelijks invloed op de compositie van het beeld. Ik hoor je vast wel denken: hoe sterker wordt de foto wanneer de blauwe en rode kraanhaken min of meer ‘vrij’ kunnen komen te staan. Het wordt dan weliswaar een andere opname, maar wel met dezelfde inhoud.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

 

Cookieinstellingen