Boek ‘De Zwijger’ van Dongense Marianne Edeling nu ook bij BART verkrijgbaar

Foto:

‘De Zwijger’ is het schrijversdebuut van auteur Marianne Edeling (1969). Geboren en getogen in Gouda verhuisde zij in 2020 naar Dongen. In het dagelijks leven is zij marketeer. Schrijven is haar passie, waarbij vooral geschiedenisverhalen haar fantasie prikkelen.

Het boek ‘De Zwijger’ vertelt het verhaal van David voor wie alles verandert wanneer hij op zijn achttiende verjaardag wordt gevraagd zich bij een Franse notaris te melden. Daar ontvangt hij een lange brief van zijn overleden vader. De inhoud van die brief is het begin van een avontuur, dat hem samen met zijn vriendin Elyse van de Nieuwe Kerk in Delft naar Orange in Frankrijk brengt om antwoorden te krijgen op vele vragen.

Wat voor betekenis hebben een dagboek en kistje uit de zestiende eeuw? Wat heeft dat met David te maken? Door wie worden ze achtervolgd? Hun avontuur zet de geschiedenis rond het leven, maar vooral de dood van Willem van Oranje op zijn kop. Hanny Schoonderwoerd van Uitgeverij Klare Taal: ‘Deze historische roman geeft een mooi beeld van verschillende gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog.’

Deze huidige tijd van maatschappelijke onrusten wordt gedacht aan én verdacht van allerlei complottheorieën. Maar hoe ging dat eigenlijk in de zestiende eeuw? Was men alleen maar naïef of werd daar ook weleens een complot uitgedacht. Is de geschiedenis wel zo als wij denken dat hij is óf mogen we daar aan twijfelen?

De Zwijger wordt uitgegeven door Uitgeverij Klare Taal en is verkrijgbaar via de site van de uitgeverij, en via Bol.com, maar is ook bij BART aan de Tramstraat 27 verkrijgbaar. De kosten voor het boek bedragen € 19,95.

Via Instagram @de_zwijger_het_boek kun je meer volgen over het boek De Zwijger.

Cookieinstellingen