Weekendkamp Olympia’60 daverend succes

Foto:

Eigenlijk is dit een titel die niemand verrast. De ervaren kampstaf wist ook dit jaar de ruim 140 kinderen weer een geweldig weekend voor te schotelen. Het programma is al jaren beproefd en is ook dit jaar succesvol losgelaten op de jonge Olympiaantjes.

Nieuw dit jaar was, dat op kampeerboerderij Land van Kleef een heuse Olympia-mascotte aanwezig was om de troepen extra te activeren, voor zover dat nog nodig was. Deze mascotte had nog geen naam maar zal bij AllemaalOlympia op 3 juni a.s. alsnog een naam krijgen om zodoende definitief tot de Olympia-familie te gaan behoren.

Een stormbaan, het hilarische bubblebal, doeltrappen (hard en zuiver) en vele andere leuke spellen werden er gespeeld. Nieuw dit jaar was “leider trappen”; een leid(st)er moest een traject afleggen op een fiets, maar werd intussen vanaf de zijkant belaagd met ballen die door de deelnemers werden geschoten. Of de leiders het er mee eens zijn is niet bekend, maar ook dit spel viel in goede aarde.

Tussen alle activiteiten door werd er natuurlijk gezorgd voor heerlijke maaltijden. Dankzij vele sponsors kon de keukenstaf geweldig lekkere schotels opdienen, voor zover hier nog behoefte aan was na teveel chips en snoep tussendoor….

Op zaterdagavond uiteraard de traditionele playbackshow. De deelnemers hadden zich goed voorbereid en hadden diverse verkleedspullen en accessoires bij zich. Een ervaren Olympia-jury had het erg moeilijk om bij zoveel spektakel winnaars aan te wijzen.

Op zondag ging de jongste jeugd mooie hutten bouwen in het bos, terwijl de ouderen nog een afsluitend toernooi speelden. Dit alles om uiteindelijk bij de prijsuitreiking de grootste trofee te scoren (of waren ze nu allemaal even groot?) . De ouders, die inmiddels weer welkom waren, konden de winnende playback-acts nog meekrijgen om vervolgens hun vermoeide kinderen mee terug naar huis te nemen.

Na zo’n geweldig weekend mag er een dikke dankjewel naar kamp- en keukenstaf, de leiders en andere vrijwilligers, de vele sponsors maar vooral voor de energieke, enthousiaste Olympianen . Tot volgend jaar !

 

 

Cookieinstellingen