Expositie Zandsculpturen bij MEK aan de Veerseweg in Oosterhout

Foto: oosterhout.nieuws.nl

De Expositie Zandsculpturen is dit jaar neergestreken op het terrein van MEK Oosterhout aan de Veerseweg in Oosterhout. Nadat de Expositie eerder te zien was in de binnenstad, voormalige Antoniuskerk en in de tuin van Museum Oud Oosterhout kunt u tot medio december 2023 in de tuin van het MEK genieten van enkele schitterende zandsculpturen.

Zandsculpturen tussen de dieren
Het thema van de expositie is: ‘Van Klein naar Groot’. Een team van vrijwilligers heeft in samenwerking met enkele internationale zandkunstenaars onder leiding van Joris Kivits deze expositie opgezet. Het thema verwijst naar de sculpturen die allerlei diersoorten vertegenwoordigen. Maar liefst 190.000 kilo zand is er gebruikt om de sculpturen te maken van de eencelligen, reptielen en zelfs dinosauriërs! Maar natuurlijk ontbreken onze eigen boerderij- en huisdieren niet.

Onze collega’s van oosterhout.nieuws.nl maakten een impressie van de opbouw van de expositie. Bekijk het filmpje hieronder

Praktische informatie
De Expositie Zandsculpturen bij het MEK is geopend van tot medio december 2023. Het MEK is in het zomerseizoen (t/m 1 oktober) geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis. MEK is te vinden aan de Veerseweg 100 in Oosterhout.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen