Expositie van Fotoclub Pix4Profs in De Steenfabriek te Gilze

Foto: Peter Buitenhuis – Stoffen in kleur

Fotoclub Pix4Profs nodigt iedereen uit voor haar expositie. Het is alweer de 6e expositie die, net als de laatste expositie in 2019, in De Steenfabriek te Gilze plaats zal vinden.

De tentoonstelling is samengesteld door de leden, samen met inspirator Jan Stads, uit hun oeuvre sinds de vorige expositie. Het thema van de expositie is “keuzestress”, een voor de leden van de fotoclub maandelijks terugkerend thema als ze foto’s moeten selecteren voor de fotoavond. En ook voor de selectie van de foto’s voor de expositie zijn de leden veel aan het wikken en wegen geweest. Maar ondanks de keuzestress voor de leden kunnen we u een mooie diversiteit aan onderwerpen, technieken, stijlen en manieren waarop de fotografen hun compositie zien bieden.

Foto: Joris Sträter – Glaskunst

Naast foto’s van de leden zijn we er trots op dat ook een drietal kunstenaars met hun werken deelnemen. Martin Peulen zal naast zijn kunstwerken, waarin hij veel gebruikt maakt van Peulenpeople, ook een performance verzorgen. Henk Smulders stelt een aantal van zijn abstracte kunstwerken beschikbaar en Hanne de Leuw zal met haar beelden van klei voor een mooie afwisseling zorgen. Door de combinatie van de foto’s en kunstwerken ontstaat een verrassend en interessant geheel dat absoluut de moeite waard is om te komen bekijken. De twee verdiepingen van De Steenfabriek als expositieruimte voegen warmte en variatie toe aan de getoonde werken o.a. met de steenovens op de begane grond van het gebouw.

Vrijdag 26 mei om 19.00 uur is de officiële opening door Jan Stads, artistiek leider van de fotoclub, eigenaar van Pix4Profs fotografie en uitgeverij en zeer gerenommeerd (pers)fotograaf. Als onderdeel van de opening zal Martin Peulen een performance verzorgen.

Het adres van de Steenfabriek is Steenfabriek 7, 5126 PB, Gilze. De openingstijden zijn: zaterdag 27 mei en 3 juni van 13.00-20.00 uur, zondag 28 mei en 4 juni van 13.00-18.00 uur, maandag 29 mei van 13.00-20.00 uur en woensdag 31 mei van 14.00-20.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Joyce van den Biggelaar – Vogelafdruk

Over Fotoclub Pix4Profs
Fotoclub Pix4Profs bestaat ruim 11 jaar en is een kleine, maar enthousiaste groep amateurfotografen, die als gezamenlijk doel hebben elkaar te stimuleren om tot een hogere fototechnische en beeldende kwaliteit te komen. Zij worden daarin begeleid door artistiek leider Jan Stads. Hij stimuleert en inspireert hen om grenzen te verleggen en te ontdekken waar hun kracht ligt, maar ook te ervaren wat de valkuilen zijn en hoe ze van elkaar kunnen leren. Ze doen dat tijdens de maandelijkse clubavond, met cursussen en workshops en met het organiseren en vormgeven van exposities. Ook geeft Pix4Profs jaarlijks een fotoboek uit met werken van het afgelopen jaar, deze liggen tijdens de expositie ter inzage. Van het jaarboek van 2021 is een puzzel gemaakt, deze is te verkrijgen in de Steenfabriek.

Voor meer informatie: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen