Onderzoek naar sport en bewegen in het buitengebied

Foto: Pixabay License/MabelAmber

Tot 28 mei kun je op www.samen.dongen.nl laten weten wat je van de sport- en beweegmogelijkheden in het buitengebied van Dongen vindt. Ook kun je jouw ideeën kwijt. Invullen kost maar een paar minuutjes.

Sport en beweging is voor zowel de mens als gemeente van enorm belang. Het bevordert de fysieke en mentale gezondheid van de mens en heeft een positief effect op sociaal vlak. De gemeente Dongen noemt een gezonde leefomgeving als een van de vier hoofdambities in de omgevingsvisie. De afgelopen jaren zijn ook ‘het lokale sportakkoord’ en de ‘Visie op sport en bewegen, gemeente Dongen’ gemaakt.

Graag krijgt de gemeente Dongen een beter beeld van de huidige situatie rondom sport en beweging in het buitengebied (= buiten de bebouwde kom). Hierbij is het uiteindelijke doel inzicht te krijgen in:

  • De populairste sportlocaties en wandel-/fietsroutes in het buitengebied en het verschil in gebruik van locaties tussen inwoners van diverse wijken;
  • Op welke manier onze inwoners zich verplaatsen richting deze locaties;
  • Welke wensen en ideeën er zijn om sport en beweging in het buitengebied (nog) toegankelijker/aantrekkelijker te maken.

Het onderzoek bestaat dan ook uit drie hele kleine deelonderzoekjes. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een stagiair van Breda University of Applied Sciences. De resultaten zullen
worden verwerkt en geanalyseerd. Deze zullen de basis zijn van adviezen/aanbevelingen die aan het einde van de opdracht zullen worden gegeven. Dit zal vervolgens dienen als basis/informatiebron voor de gemeente Dongen waarop zij de komende tijd kan voortborduren.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen