Oranjeparkfestival 2023 weer een groot feest

Het Oranjeparkfestival zit er weer op. Een avond en een dag lang genoten vele duizenden bezoekers in en rond Park Vredeoord van een grandioos feest.

Het Oranje Comité had er met een overvol programma voor gezorgd dat Dongenaren van alle leeftijden helemaal uit hun dak konden gaan tijdens dit negentiende Oranjeparkfestival. Dongen was helemaal klaar voor een feestje en dat was duidelijk te merken aan het grote aantal bezoekers, dat ervoor zorgde dat het barpersoneel maximaal uitgedaagd werd. De bezoekers wenden ook snel aan het nieuwe tokensysteem voor bekers, waarmee deze editie een grote stap op het gebied van duurzaamheid zette.

In een dankwoord meldt het Oranje Comité: “Voor een festival heb je nodig: 100 kilo aardbeien, 175 meter bierleiding, 1000 meter aan datakabel, 210 bouwhekken met een totale lengte van 714 meter, 29 acts, 54 portofoons en nog veel meer. Maar veel belangrijker zijn de duizenden bezoekers, 180 sponsoren en 180 vrijwilligers waarvan een tal van
verenigingen die zich weer volop hebben ingezet achter de bar en bij de toiletten. En zelfs vrienden en bekenden van vrijwilligers die uit het publiek werden opgetrommeld om bij te springen waar het nodig was. De organisatie van het Oranjeparkfestival is iedereen ontzettend dankbaar voor alle getoonde inzet, steun en enthousiasme.

Koningsnacht werd traditiegetrouw afgetrapt met de sponsorborrel. Hierna barstte het feest in volle hevigheid los. Vanaf de eerste noten van Mumfords Calling liep het veld bij het hoofdpodium helemaal vol en ontstond er een groot feestgedruis. Kees van Hondt en Steam Sister bliezen het dak eraf. De grote opkomst zorgde ervoor dat er lange rijen bij de bar, kassa en toiletten ontstonden, maar dit mocht de pret niet drukken. Alle vrijwilligers deden wat ze konden en onder de bezoekers was er alleen maar begrip. Overal zag je lachende gezichten. Acts zoals Nafthaly Ramona, De Lievelings DJ’s van Je Zusje en Tom & Jame zorgeden in de grote feesttent voor een deinende massa.

Koningsdag begon woensdagochtend bij De Volckaert, waar alle bewoners een doosje bonbons cadeau kregen. Hierna startte het traditionele defilé voor de kinderen. Een lange stoet met versierde fietsen vertrok richting het Wilhelminaplein, waar Koningsdag geopend werd met een bakje verse aardbeien en de theatershow Aires De Tovernaarsleerling. Aan de drukte tijdens de kindermarkt te zien, zijn alle Dongense zolders weer helemaal opgeruimd. Dongen was weer massaal komen opdagen om te genieten van de vele acts in de tent en op het hoofdpodium.

Naast de vaste elementen zoals het hoofdpodium en de festivaltent koos het Oranje Comité dit jaar voor een festival opzet met meer beleving. Door het Eetplein werden de twee delen met elkaar verbonden. Hierdoor ontstond een intieme setting, waar het gezellig druk was aan de bar. Ook de Cabaret shows naast de bevrijdingskapel werden goed bezocht.
We kijken terug op een fantastisch, zeer druk bezocht Oranjeparkfestival. Heel Dongen vierde op een ongekende wijze feest en zorgde voor twee oranje gekleurde dagen om nooit meer te vergeten. Gelukkig hielp het weer mee, maar vooral het vertrouwen en enthousiasme dat de vele bezoekers uitstraalden, was hartverwarmend. De organisatie van het Oranjeparkfestival is bijzonder trots op deze editie en kijkt nu al uit naar 2024!

Oranje Comité Dongen bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, verenigingen en bezoekers voor een fantastisch Oranjeparkfestival!”

Bekijk de foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Meer foto’s vind je op www.oranjeparkfestival.nl

Foto’s: Joris de Man Vormgeving & Videoproductie

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen